'Uçak pilotsuz uçtu' iddiaları: THY'den açıklama geldi

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, yolcu uçağında pilotların kokpiti bir süre boş bıraktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Abone ol
  • Türk Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağında kokpitin bir süre boş bırakıldığı iddia edildi.
  • İddialara göre, uçuş sırasında kaptan pilot, lavaboya gitmek üzere kokpitten çıktı. Bu esnada, kokpitte yardımcı kadın pilot tek başına kaldı.
  • Kısa bir süre sonra kule, uçakla iletişime geçmeye çalıştı ancak yardımcı pilot mesajı anlayamadı. Yardımcı pilot, durumu kaptan pilota iletmek üzere kokpitten çıktı ve kokpit tamamen boş kaldı.

THY'DEN AÇIKLAMA

  • Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, yolcu uçağında pilotların kokpiti bir süre boş bıraktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
  • Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Bazı dijital mecralarda yer verilen, bir yolcu uçağımızda kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir hadise vuku bulmuş değildir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirip, marka itibarımızı zedelemeye yönelik maksatlı servis edilen bu yalan haberle ilgili kanuni hakkımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz.
TCG Kınalıada korveti Tayland fırkateyniyle eğitim yaptı Gündem "Milletin cebinden basın mensuplarına tur yaptırılamaz" Gündem Özel'den AK Parti'nin teklifine eleştiri: Uyutmak katletmektir Gündem Meclis'te tasarruf sebilleri Gündem