TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısını PKK üstlendi!

Ankara'da TUSAŞ'a yönelik düzenlenen hain terör saldırısını PKK üstlendi. Örgüt, saldırıyı "Asya Ali" kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ve "Rojger Helin" kod adlı Ali Örek’in gerçekleştirdiğini duyurdu.

Abone ol

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan’daki yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin PKK’dan üstlenme açıklaması geldi.

TUSAŞ ASKERİ HEDEF OLARAK GÖRÜLMÜŞ

Olayın ardından yapılan açıklamada PKK, eylemi üstlendiğini ve saldırının "Sözde Ölümsüzler Taburu" adlı grubun intihar eylemcileri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Örgüt, TUSAŞ’ın askeri hedef olarak görüldüğünü, ürettiği İHA ve SİHA’ların terörle mücadelede kullanılmasının bu saldırıya gerekçe yapıldığını ifade etti.

"DİKKATE DEĞER" MESAJ

Örgüt açıklamasında ayrıca teröristbaşı Öcalan’ın 48 ay sonra verdiği mesajın “dikkate değer” olduğu vurgulandı. Bu mesajın, örgüt içinde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendirildiği ve gelişmelere göre farklı stratejiler geliştireceklerinin sinyali olduğu belirtildi.

Erdoğan: Teröristler kukladır, taşerondur Gündem 120 hedef imha edildi Gündem 34 hedef imha edildi Gündem Bahçeli'nin açıklamalarına Kandil'den cevap Gündem