TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Aksungur ile kaydedilen Hürjet'in ilk uç anlarını paylaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, sosyal medya hesabında Aksungur ile kaydedilen Hürjet'in ilk uç anlarını paylaştı. Jet eğitim uçağı olarak kullanılması planlanan Hürjet, dün saat 07.35'te ilk defa göklere havalanmış ve ilk uçuşunda 26 dakika boyunca havada kalarak başarılı bir şekilde tamamlamıştı. İşte Türkiye'nin milli gururunun göklerde süzüldüğü o anlar...

Abone ol

Türkiye'nin yerli ve milli gururu Hürjet Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere TUSAŞ tarafından tasarlandı. Silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında Türk savunması için önemli bir güç unsur olan Hürjet'in ilk uçuşunun bu yılın mart ayında yapılması planlanırken, 2025 yılında ise hizmete girmesi düşünülüyordu. Hürjet, ilk uçuş denemesini dün saat 07.35'te gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, (SSB) Türkiye'nin ilk jet motorlu eğitim uçağı Hürjet'in bugün gerçekleşen ilk uçuşuna ilişkin detayları paylaşmıştı.

Açıklamada, uçuşa ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Piste ilk uçuşu için çıkan Hürjet 07.35'te havalanmış ve ilk uçuşunu 26 dakika havada kalarak emniyetli bir şekilde tamamlamıştır. Test boyunca 14 bin fit irtifaya çıkmış ve 250 knot hava süratine ulaşılmıştır. Hürjet tüm sistemleriyle beklendiği gibi çalışmış ve ilk uçuş testini başarıyla tamamlamıştır. İlk uçuşunun ardından tasarım zarfı içerisinde uçuş testlerine devam edecek olan Hürjet’in varyantları arasında 'Jet Eğitim Uçağı', 'Akrotim Gösteri Uçağı', 'Harbe Hazırlık Uçağı', 'Red Aircraft' ve 'Uçak Gemisi' versiyonları bulunmaktadır. Üst irtifa limiti 45 bin fit olan Hürjet uçağımız ses hızının 1,4 katı hızda uçuş yapabilme kabiliyetine sahiptir.

 O ANLARI PAYLAŞTI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, sosyal medya hesabında Aksungur ile kaydedilen Hürjet'in ilk uç anlarını paylaştı.

Soylu: Geçmişte terörist vardı şimdi petrol çıktı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin mitingi ertelendi Gündem Depremzedeler için toplanan yardımları bakın ne yaptı? Gündem Fahrettin Altun'dan tarih dersi Gündem