Türkiye'nin gelişimini engellemek isteyenler Bakan Mehmet Şimşek üzerinden algı operasyonu başlattı

Ekonomide atılan adımların yurt dışında da karşılık bulması, gelişmenin önünü kesmek isteyen kaos peşindeki güruhu harekete geçirdi. Gazeteci Recep Canpolat, KRT TV ile Milli Gazete, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden istifa haberi yaptı. Algı operasyonu kısa sürede çürütülürken, Türkiye'nin gelişmesini engellemek isteyenlerin sadece yurt dışında olmadığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki haberler gündeme bomba gibi düştü. Bakanlığın kaynakları ise söz konusu haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği haberleri yalanlandı

TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNİ ENGELLEMEK İSTEYEN GÜRUH KAOS PEŞİNDE

Türkiye geçmişte olduğu gibi günümüzde de sadece yurt dışından gelen saldırılarla mücadele etmiyor. Ekonomi, diplomasi, savunma sanayii ya da teknoloji alanındaki adımlar, bazı kitleleri harekete geçirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik adımları yurt dışında bile başarılı görülürken, kaos peşinde olanlar gelişimin önünü kesmek için algı operasyonlarına başladı.

Gazeteci Recep Canpolat, KRT TV ile Milli Gazete, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden istifa haberi yaptı.

Ekonomik atılımların dış yatırımcıya güven vermesini kaldıramayan kaos güruhu, dengelerin değişeceği algısını yaymak istedi.

Gazeteci Recep Canpolat, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini duyurdu.

"Aldığım ve teyit ettiğim bir bilgi" diyerek algı operasyonu çeken Canpolat, "Aldığım ve teyit ettiğim bir bilgiyi paylaşıyorum… Ankara’da iki hafta öncesi büyük bir kriz yaşanmış. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifasını CB Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a vermiş… Panik halinde istekleri yerine getirilerek Mehmet Şimşek’in istifası engellenmiş… Ekonomi ekibi tedirgin…" paylaşımında bulundu.

KRTTV tarafından yapılan haberde ise "Mehmet Şimşek'ten istifa resti" ifadelerine yer verildi.

Sipariş üzerine kasıtlı olarak yapılan haberdeki, "Büyük umutlarla ekonominin başına getirilen Şimşek henüz bekleneni veremezken, geçtiğimiz günlerde 2024 yılını işaret etti." ifadeler de dikkat çekti.

Milli Gazete de aynı operasyonun oyuncaklarından biri oldu.

Türkiye'nin umut veren ekonomi adımlarının sonuç bulmaması için haber yapan Milli Gazete, "AKP'de işler karıştı! Mehmet Şimşek istifasını verdi, kabul edilmedi" başlığını kullandı.

İFTİRA HABER KISA SÜREDE YALANLANDI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'ye yatırım yapmayı planlayan yabancı sermayelerin kaçırılması için yapılan haberi yalanladı.

Yapılan açıklamada, "'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi" iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür Gündem PKK'nın 1987'deki Siirt vahşeti unutulmadı! Gündem Doğu Akdeniz'de savaş senaryosu yayınladılar Gündem 1 ayda 32 terörist teslim oldu Gündem