Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken onlar provokasyona soyundu! Vatandaşın çaresizliğinden siyaset yaptılar

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz gün 7.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgede yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. 3 binden fazla vefat haberinin geldiği bölge ile ilgili Merdan Yanardağ, Enver Aysever, Şirin Payzin, Murat Yetkin, Mine Kırıkkanat, Erk Acarer, Memduh Bayraktaroğlu, Mehmet Metiner gibi isimler provokasyona soyundu.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz gün 7.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgede yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. 3 binden fazla vefat haberinin geldiği bölge ile ilgili Merdan Yanardağ, Enver Aysever, Şirin Payzin, Murat Yetkin, Mine Kırıkkanat, Erk Acarer, Memduh Bayraktaroğlu gibi isimler provokasyona soyundu.

ALLAHU EKBER SESİNDEN RAHATSIZ OLDULAR
Enkaz çalışmaları sırasında vatandaşları kurtaran personeller Allahu Ekber derken TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ durumdan rahatsız oldu. Vatandaşların sevinçleri üzerinden İslam'a ve inançlara saldıran Yanardağ "Kurtarma çalışmaları sırasında “Allahu Ekber” diye slogan atmak nasıl bir zihniyettir?" dedi.

İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNDEN PROVOKASYON
Türkiye kar kış demeden depremin yaralarını sarmaya çalışırken ortaya çıkan ve moralleri bozup belirli etiketler ile vatandaşlara saldırmaktan çekinmeyen isimlerden biri de Enver Aysever.

Aysever depreme ilişkin yaptığı bir canlı yayın esnasında deprem uzmanı Ahmet Ercan ile ortaklaşa bir şekilde İslam'a ve inançlı insanlara saldırdılar.

Dünyadaki en yıkıcı depremlerin "siyasal İslam" ülkelerinde görüldüğünü ifade eden Ercan, devleti de üstü kapalı bir şekilde suçladı. Ercan "Ulusal gelir halk arasında ne kadar eşit paylaşırsa deprem ölümleri o denli düşer. Bak Envercim sana bu konuda bir şey söyleyeyim biz her televizyonda her şeyi konuşamıyoruz seni bildiğim için konuşuyorum."

Ercan yaptığı yorumunda "Depremde en çok yıkım olan ülkeleri sana sayacağım, ve bunların ortak yönünü siz kendiniz söyleyeceksiniz. Endonezya, Bangladeş, Hindistan'ın kuzeyi, Afganistan, Pakistan, İran ve Türkiye." ifadelerini kullandı.

Enver Aysever de "Siyasal İslam" diye isimlendirmeye çalıştığı ülkeler için skandal bir çıkışa imza attı.

YÜKSEK ŞİDDETTEKİ DEPREMİ İKTİDARA BAĞLADI
Gazeteci, yazar Murat Yetkin, 10 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin olarak, "Sorun zamana ve soğuğa karşı çalışan AFAD ve diğer arama kurtarma ekiplerinde değil, yönetimde" dedi.

Yetkin, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili olarak, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta sorunun ciddi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu eleştirilerden canla başla kış koşullarında hayat kurtarma gayretindeki AFAD çalışanları alınmasın. Sorun yönetimde. Dünyanın her felaket bölgesinin yardımına koşan AFAD, Türkiye’deki felaket karşısında yetersiz kaldı. Deprem koordinasyonunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın geçmesi de işe yaramadı.

Kazı ustası olan madenciler, gönüllü olarak enkaz kaldırmaya katılmak istiyor. Selahattin Demirtaş, dün cezaevlerindeki mahkumların gönüllü olarak enkaz kaldırma çalışmalarına katılmalarını önerdi. Ama elindeki en disiplinli ve örgütlü güç olan askeriyeyi kullanmakta bile çekingen davranan Erdoğan kabinesinin karar almakta da yetersiz kaldığı görülüyor."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ile Halk TV sunucusu Şirin Payzın, depremle ilgili provokatif paylaşımlar yaptı. 

FELAKET ÜZERİNDEN İKTİDARA PEŞ PEŞE ELEŞTİRİ SÖZLERİ
Tarihi afette hasar gören yapılar üzerinden AK Parti iktidarını hedef alan yazar Mine Kırıkkanat, yaptığı 3 paylaşımda “AKP yol yaptı!”, “AKP hastane yaptı!”, “AKP havalimanı yaptı!” ifadelerini kullandı.
Televizyoncu Şirin Payzın, “Ve yine depremden daha çok binalar rant ve müteahhitler öldürdü vatandaşlarımızı.. çok acı” dedi.

Özgür Demirtaş, “Deprem Yönetmeliğinden sonra yapıldığı halde yıkılan evlerin müteahhitlerine ve o yapılara izin veren görevlilere acilen yurtdışı çıkış yasağı…” ifadelerini kullandı.

Skandal sözlerden biri de Erk Acerer'den geldi.

Acerer “Nadir de olsa komik olabiliyorsunuz” diyen Acarer “TSK’yi kısmi olarak çıkaranlara, kapanan yol ihalelerini 5’li çeteye verenlere, borsadaki çimento fiyatlarının yükselişine göz yumanlara, deprem bilindiği halde çürük binaları teşvik edenlere de laf etmeyelim öyleyse. Nadir de olsa komik olabiliyorsunuz!” dedi.

SALA VE TEKBİRLERE DEVAM AGA
Yazar Memduh Bayraktaroğlu da depreme ilişkin bir paylaşım yaparak tekbir getirenleri hedef aldı.

Bayraktaroğlu "Allahsız Japonların 8.5 büyüklüğünde depremde bile can kaybı yaşamazken "tekbir" getirmediklerinden eminim." dedi.

MEHMET METİNER'DEN TEPKİ ÇEKEN TWEET

Cumhurbaşkanı: Depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edildi Gündem Depremin ardından Hatay'da deniz seviyesi yükseldi! Gündem Deprem fırsatçıları için harekete geçildi Gündem Volkan Demirel deprem anını anlattı! "Kıyamet gibi..." Gündem