Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu, Dünya Akciğer Günü’nde Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu, akciğer sağlığı için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Abone ol

Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) öncülüğünde bir araya gelen 23 dernek, Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu adı altında, Dünya Akciğer Günü için farkındalık etkinliği düzenlemiştir.

Etkinliğin Amaçları ve Katılımcılar

Hava kirliliğinin akciğer sağlığına olan etkileri ile temiz havaya erişim hakkına dikkat çekmek amacı ile düzenlenen etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe ABB Sağlık Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk ve TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay katıldı.

ABB Sağlık Daire Başkanı'nın Açıklamaları

ABB Sağlık Daire Başkanı Mustafa Ünsal, etkinlik sırasında yaptığı açılış konuşmasında, akciğer sağlığını tehdit eden unsurlar, sigara kullanımına ve hava kirliliğine yönelik farkındalık çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ünsal, "Tüm vatandaşlarımızı akciğer sağlığını koruma konusunda duyarlı olmaya ve düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemeye davet ediyorum," dedi.

Türk Toraks Derneği ve TÜSAD Başkanlarının Vurguları

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, sosyal medyada yaygın olan yanlış bilgilerin önemine dikkat çekti. "Yanlış bilgilendirme, günümüzün en büyük sorunlarından biri. Bilimsel veriler ışığında akciğerin önemini burada anlatacağız," diyerek Covid-19 döneminde bu bilincin arttığını belirtti.

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ise etkinliğin güçlü bir işbirliği ile gerçekleştiğini vurgulayarak, son iki yılda ulusal farkındalığı artırmak için büyük bir koalisyonun çalıştığını ifade etti.

Konferans ve Sonrasındaki Aktiviteler

Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Etkinlik kapsamında, 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Kızılay Metro İstasyonu'nda solunum fonksiyon testi ölçümleri ve solunum sağlığına yönelik egzersiz eğitimleri verilecektir.

Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) öncülüğünde bir araya gelen 23 derneğin oluşturduğu Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu, Dünya Akciğer Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, ABB Sağlık Daire Başkanı Mustafa Ünsal, konuşma yaptı.

Artvin'de Bina Çöktü Gündem TCG Karadeniz Ereğli İskenderun'da Gözler Önünde Gündem Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı Yaşam 'Şehit kokusu' için inceleme başlatıldı Gündem