Türkiye-Slovenya arasında 3 yıllık Stratejik Eylem Planı anlaşması!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Slovenya’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, iki ülke arasında 3 yıllık Stratejik Eylem Planı imzalandı. Fidan yaptığı açıklamada "İş birliğimizi, temas ve istişarelerimizi artırma konusunda karşılıklı irademizi teyit ettik" dedi.

Abone ol
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
  • Bakan Fidan’ın Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon ile yaptığı görüşmede, 2024-2026 Stratejik Eylem Planı imzalandı.
  • Fajon, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu belge, mükemmel ikili ilişkileri teyit ediyor ve orta vadede iş birliğimizin yönünü belirliyor" ifadesini kullandı.

"İKİLİ İLİŞKİLERİMİZE İVME KAZANDIRACAK"

  • Bakan Fidan, Fajon ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “İlişkilerimizi her alanda daha da ileriye taşımak için neler yapabileceğimizi ele aldık. Bu çerçevede, iş birliğimizi, temas ve istişarelerimizi artırma konusunda karşılıklı irademizi teyit ettik. Bu kararlılığımızın bir göstergesi olarak, 2024-2026 dönemi için bir eylem planı hazırladık ve imzaladık. Bu eylem planı, ikili ilişkilerimize belirgin bir ivme kazandıracak. Böylece somut ve planlı adımlarla ilişkilerimizi her alanda geliştirme fırsatı bulacağız” dedi.
"Askerlik namus borcudur" Gündem Gaziantep'te pankart krizi Gündem Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Erbaş'a: Allah onu ıslah etsin Siyaset MİT, PKK'nın bombacılarını imha etti Gündem