Türkiye, Lübnan'a 300 ton insani yardım gönderdi

Türkiye'nin Lübnan'a göndermiş olduğu 300 ton insani yardım, Beyrut'ta düzenlenen törenle karşılandı.

Abone ol

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu uluslararası yardımlarla desteklenen Lübnan’a yönelik insani yardım olarak gönderilen gemiler, beyaz bayraklarla törenle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın koordinesinde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar amfibi gemileri, 300 ton insani yardım malzemesi ile Lübnan’a ulaştı.

BEYRUT BÜYÜKELÇİSİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Beyrut Limanı'nda düzenlenen törene katılan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan halkına duyulan kardeşlik duygusunu vurgulayarak, "İsrail’in saldırganlığı son olarak Lübnan’ı derinden etkiledi. Bu nedenle Lübnanlı kardeşlerimize yardım etmek ve onların insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla buradayız," açıklamasını yaptı.

Ulusoy, "Bu operasyon Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonuyla gerçekleştirildi ve 300 ton yardım malzemesini Lübnan hükümetine hibe ettik," diye ekledi. Yardım paketinin içeriğinde, Lübnanlıların en acil ihtiyaçları olan çadır, yatak, battaniye, gıda kolisi ve hijyen kitleri bulunduğunu belirtti.

LÜBNANLI YETKİLİLERİN TEŞEKKÜRLERİ

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, Türkiye’nin her zaman Lübnan’ın yanında olduğunu ifade ederek, "Yardımların nasıl dağıtılacağı konusunda bir komisyon oluşturduk. Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkür ediyoruz," dedi.

Lübnan Yüksek Yardım Kuruluşu Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayr ise, "Maalesef Lübnan halkına karşı farklı savaş yöntemleri kullanılmakta, ancak Türkiye’nin desteği her zaman bizimle olmuştur," diyerek Türk hükümetine teşekkürlerini iletti.

Gemilerdeki insani yardım malzemelerinin boşaltılmasının ardından, Lübnan'da tahliye talepleri olan yaklaşık 2 bin kişinin, aynı gemilerle Türkiye'ye yönlendirileceği bildirildi. Büyükelçi Ulusoy, "Türkiye, Lübnan halkının yanında olmaya devam edecek ve yardımlarımız sürecektir," ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'a Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, açıklamada bulundu.

Avrupa Konseyi Spor Konferansı yapıldı Gündem 22 Yılın ardından gelen adalet Gündem Domuz eti tespit edilen firma belli oldu Gündem Son dakika! Mossad casuslarına 45 sene hapis talebi! Gündem