Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına ait iş gücü istatistiklerini paylaştı: İşsizlik oranı değişim göstermedi!

Son dakika haberleri... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ait iş gücü istatistiklerini gözler önüne serdi. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10, seviyesinde gerçekleşti. TÜİK ayrıca, sanayi üretimi rakamlarını da açıkladı.

Abone ol

Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 4 bin kişi artarak 3 milyon 508 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10, seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik oranı erkeklerde %8,1 iken kadınlarda %13,8 olarak tahmin edildi.

GENÇ İŞSİZLİKTE YÜKSELİŞ
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise martta bir önceki aya göre 0.7 puanlık artış ile yüzde 20.1'e yükseldi.

Geniş tanımlı işsizlik olarak da nitelenen zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı martta bir önceki aya göre 1.6 puanlık azalış ile yüzde 21.8'e geriledi.

TÜİK SANAYİ ÜRETİMİ RAKAMLARINI DA AÇIKLADI
Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2023 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %10,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %1,4 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %7,8 azaldı.

Polis Akademisi'ne akademisyen alımı Gündem The Economist yine Erdoğan'a saldırdı! Dünya Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde bir şehit Gündem Trabzon'da MHP ve İYİ Parti mitingi: Yollar trafiğe kapalı! Gündem