Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, uluslararası ödüllerdeki başarıları ile dikkat çekiyor.

Abone ol

Açılışının birinci yıl dönümüne yaklaşan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, iş dünyası ve sanat çevrelerinden toplamda iki ödül kazandı.

ULUSLARARASI İŞ ÖDÜLLERİ'NDE DİSTİNCTİON

Müze, 62 ülkeden 3,600'den fazla adayın değerlendirildiği 21. Uluslararası İş Ödülleri'nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde Stevie Ödülü ile ödüllendirildi. Seçim sürecinde, dünya çapında 300'den fazla sektör profesyoneli, adayları puanlayarak kazananları belirledi.

DÜNYA SANAT GÜNÜ’NDE ÖDÜL

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Dünya Sanat Günü "Wallace Hartley" Ödülleri kapsamında, Türk sanatına sunduğu katkılardan dolayı 2024 Sanat Kurumu Ödülünü kazandı. Bu ödül, müzenin Türk sanatçılarına sağladığı fırsatlar ve koleksiyonunu kalıcı bir müzeye dönüştürmesi ile ilişkilendirildi.

MÜZENİN TARİHÇESİ VE ÖZELLİKLERİ

1900'lerin başından beri birçok aile ve işyerine ev sahipliği yapmış olan Beyoğlu Boudouy Apartmanı, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak 29 Ekim 2023 tarihinde kapılarını açtı. İstiklal Caddesi No. 144 adresindeki restorasyon projesi, müzenin estetik ve fonksiyonel yapısını ön plana çıkarmaktadır.

Müzenin giriş katı, kafesi ve müze dükkanıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Ayrıca, 5. ve 4. katlar kalıcı sergiye, 3. ve 2. katlar ise süreli sergiye ayrılmış durumdadır. BlackBox Salonu, çeşitli etkinlikler ve çocuklar için ücretsiz atölyeler düzenlenmesine olanak tanıyor.

Müze, toplamda 2,700 sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza gibi Türk resim sanatının önemli isimlerine ait eserler burada sergilenmektedir.

Açıldığı günden bu yana sanatseverlerin ilgisini çeken müze, ayrıca mart ayında MUSE Awards yarışmasında 'yaratıcılık' kategorisinde altın ve 'tasarım' kategorisinde gümüş ödül kazanmıştır.

Detaylı bilgi için issanat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İskenderun Meslek Yüksekokulu Yeni Kampüs Açılış Töreni Gündem Kocaeli'de Şok Olay Gündem Kocaeli'de Eşini Vuran Şüpheli Gözaltına Alındı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laszlo Köver'i kabul etti Gündem