Türk Eğitim-Sen'den Üniversitelerdeki Personel Servislerine Karşı Protesto

Türk Eğitim-Sen, üniversitelerde personel servislerinin kaldırılmasına yönelik protesto düzenledi.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, üniversitelerde sağlanan personel servislerinin kaldırılmasını protesto etmek amacıyla Kadıköy'deki Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde toplandı. Protestocular, taleplerini dile getiren dövizler taşıyarak, yaşanan duruma dikkat çektiler.

Ekonomik Zorluklar ve Hayal Kırıklığı

Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Özbek, dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunların, bazı tasarruf tedbirlerinin uygulanmasını normal bulduklarını ifade ederek, hükümeti desteklediklerini söyledi.

Ancak, üniversitelerdeki idari personel için sağlanan servis hizmetinin kaldırılmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Özbek, İstanbul'da kiraların düşük olduğu bölgelerde yaşayan personelin birden fazla araçla işe gitmek zorunda kaldığını, bunun da işe geç kalma gibi sorunlara yol açtığını vurguladı.

İstisnai Çözüm Talepleri

Özbek, özellikle büyükşehirlerde bazı istisnaların getirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Servis hizmeti, sendikaların toplu sözleşmelerle elde ettiği bir hak olmasına rağmen, tasarruf tedbirleri ile kaldırılmıştır. Ancak Türkiye Kamu-Sen olarak, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bu maddenin iptali için açtığımız davanın mahkeme tarafından lehimize sonuçlanacağına inancımız tam,” dedi.

Özbek, ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl başlatılan ancak henüz hayata geçirilmeyen üniversiteler arasında yer değiştirmeyi (becayiş) sağlayan usulün devreye alınması gerektiğine işaret ederek, İstanbul'un pek çok üniversiteye ev sahipliği yaptığını ve bu uygulamanın idari personelin ulaşım sorununu hafifletebileceğini kaydetti.

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, üniversitelerde personel servislerinin kaldırılmasını protesto etti. Kadıköy'deki Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Ana Giriş Kapısı önünde bir araya gelen sendika üyeleri, taleplerini anlatan dövizler taşıdı. Türk Eğitim-Sen'den üniversitelerde personel servisinin kaldırılmasına tepki

"Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz var" Gündem Bakan Kurum Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı ile ilgili konuştu Gündem "Esad ile görüşmeye hazırız!" Gündem Narin cinayetinde diş kayıtlarının önemi Gündem