Akar 'TSK kışladan geç çıktı' iddialarını yanıtladı: İlk ekiplerimiz 04.30'da çıktı

Son dakika deprem haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin 17'nci gününde son gelişmeleri aktardı. 'TSK kışladan geç çıktı' iddialarını yanıtlayan Akar, "6 Şubat saat 04.30'da TSK İnsani Yardım Tugayı yola çıkmıştı" diyerek iddiaların bazı kesimler tarafından bilinçli olarak ortaya atıldığını ifade etti. Sınır güvenliği konusundaki iddiaları yanıtlayan Akar, TSK personelinin enkaz altındaki kaç kişiye ulaştığını da yanıtladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  katıldığı bir yayında deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. HaberTürk'e konuşan Akar, 'TSK kışladan geç çıktı' iddialarına yanıt verdi.

Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bir üsteğmen ve asteğmenimize ulaşılamadı. Onlara ulaşmanın gayreti içindeyiz. Acılarımız karıştı. Ailesi enkazda olan yüzlerce kişi acısını unutup burada kurtarma çalışmalarına katıldı. Zor bir durum.

TSK KAÇ PERSONELLE SAHADAYDI? KAÇ KİŞİ TSK TARAFINDAN KURTARILDI?
Doğal Afet Arama kurtarma timlerimiz var. Gelibolu, Ankara, İzmir, İstanbul dahil hepsini seferber ettik. Deprem olduğunda TSK İnsani yardım tugayını hazır ettik. O ekiplerle arama kurtarmaya başladık. Diğer birlikler daha sonra devreye girdi. TSK'nın tüm unsurları seferber oldu.  2554 kişiye ulaşıldı, 304 kişiye sağ ulaştık. Bu çalışmaları enkaz altındakilere bir an önce ulaşmak için ivedilikle gerçekleştirdik. 

'TSK KIŞLADAN GEÇ ÇIKTI' İDDİALARI
Saat 04.30'da 'hazır ol' emri verildi. Saat 7'de ilk helikopterimiz uçuşa geçti. Depremle mücadeleye ilk andan itibaren katıldık. 

Bazıları bazı gerçekleri görmezden geliyor. Mehmetçik büyük katkılar sağladı. Sadece arama kurtarma ekipleri değil Bayraktar, Sancaktar, İskenderun gemilerimiz de hizmetteydi. Büyük bölümünü Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda Mersin Limanına gönderdik.

İlk andan itibaren hava kuvvetlerimiz de hazırdı. Şu ana kadar 5294 sorti faaliyeti yapıldı. Hatay Havalimanı'ndaki pistteki sıkıntıdan dolayı oraya inemedik. Orası da en kısa sürede düzeltildi. Geç geldi erken gitti meselesi emeğe saygısızlık. 11 il, 32 ilçeye birçok malzeme götürdük. Şu ana kadar deprem bölgesinden Batı'ya doğru 19-20 bin civarında vatandaşımızı tahliye ettik.

GÜVENLİK ZAFİYETİ İDDİALARI
Asli görevlerimizi de hiçbir şekilde aksatmadan yürüttük. Hudut bizim namusumuzdur. Oralar istenildiği zaman gelip geçilecek yerler değildir. Burada mesele 20 binden fazla Suriyeli vatandaş, depremdeki kayıplarından dolayı, güvenli bir şekilde kendi memleketlerine geçmiştir. Bunların dışındaki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Oradan buraya geçiş olmamıştır." 

İstanbul'da konut hareketliliği başladı! Gündem İnsanlığın bittiği yer! Böyle günde depremzedeyi 90 bin TL dolandırdılar Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aleyna'ya ziyaret Gündem İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Bülteni yayımladı Gündem