TRT Haber muhabiri Damla Bürçeler'in zor anları! Mescid-i Aksa'da gözyaşlarını tutamadı

Mescid-i Aksa'da, hastane katliamı sonrası ilk cuma bugün kılındı. Namaz öncesi Kubbetü's Sahra'ya giren TRT Haber muhabiri Damla Bürçeler, son durumu aktarırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol

Gazze'de, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail'in, El Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda, çocuk ve kadınların da bulunduğu 500 sivil hayatını kaybetti.

Hastane saldırısı sonrası Mescid-i Aksa'da ilk Cuma namazı bugün kılındı.

İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirdi. Bu kapsamda, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif’e girişine izin verilmedi.

İSRAİL POLİSİ BARİKATLAR KURDU

Öte yandan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurdu.

Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Namaz öncesi son durumu aktarmak için Kubbetü’s Sahra'ya giren TRT Haber muhabiri Damla Bürçeler gözyaşlarına hakim olamadı.

GEÇEN HAFTA 5 BİN FİLİSTİNLİ CUMA NAMAZI KILABİLMİŞTİ

İsrail’in getirdiği yaş sınırlaması nedeniyle normalde ortalama 70 bin ila 100 bin kişinin cuma namazı kıldığı Mescid-i Aksa’da geçen hafta yalnızca 5 bin Filistinlinin cuma namazını eda edebilmişti.

İsrail polisi, Eski Şehir çevresinde toplanan Filistinlilere TOMA, ses bombası ve gaz bombasıyla müdahale etmişti. Ayrıca İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'da ibadet etmelerine izin vermediği bazı gençleri tartaklamıştı.

Fazıl Say'ın İsviçre'deki konserleri iptal edildi Gündem Bakan Fidan'dan Batı'ya Gazze tepkisi! Gündem Bakan Fidan Cleverly ile görüştü Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi ile görüştü! Gündem