Trakya'da sıcak hava etkisini gösteriyor

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor; vatandaşlar serinlemek için çeşitli önlemler alıyor.

Abone ol

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da devam eden sıcak hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteorolojik verilere göre, Edirne'de sıcaklık 39°C, Tekirdağ'da 33°C ve Kırklareli'nde 35°C'ye kadar yükseldi.

VATANDAŞLAR SOĞUK RÜZGAR PEŞİNDE

Sıcak havadan korunmaya çalışan vatandaşlar, kapalı çarşılarda, cami avlularında veya ağaç gölgelerinde zaman geçiriyor. Edirne'nin Selimiye Meydanı ve Saraçlar Caddesi'nde sıcak nedeniyle belirgin bir sakinlik gözlemleniyor.

TUNCA NEHRİ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Öte yandan, kentin önemli su kaynaklarından biri olan Tunca Nehri'nin bazı kısımları, artan buharlaşma nedeniyle kuruma noktasına gelmiş durumda. Bu durum, yerel çiftçileri de olumsuz etkiliyor.

VATANDAŞLARIN YORUMLARI

Yerel halktan Levent Yaçi yaptığı açıklamada, "Son yılların en sıcak yazını yaşıyoruz. Edirne'deki nem oranı da yüksek, bu da sıcaklığı daha çekilmez hale getiriyor" dedi.

Yaçi, dışarı çıkmaktan kaçındığını ve güneş gözlüğü ile şapka kullanarak korunmaya çalıştığını belirtti.

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ'DAKİ DURUM

Kırklareli'nde hava sıcaklığı 35°C olarak kaydedilirken, sokaklarda hissedilen sıcaklık nedeniyle sakin bir atmosfer hakim. Tekirdağ'da ise vatandaşlar, park ve bahçelerde vakit geçirmeyi tercih ediyor. 33°C sıcaklıkla birlikte nem oranı yüzde 62'ye ulaştı.

DENİZ KEYFİ

Serinlemek isteyen bazı Tekirdağlılar, Altınova, Değirmenaltı ve Kumbağ mahallelerindeki sahillere giderek deniz kenarında vakit geçiriyor.

Sıcak hava, sadece insanlar değil, sokak hayvanları için de zorlu koşullar yaratıyor; kuşlar süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Edirne'de, sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümü: Umudun ve İcraatın Teması Siyaset Genel Kurul Can Atalay için toplantıya çağrıldı Gündem Fizikten eksi çeken Profesör Fizik bölümünü kazandı Gündem MİT, Jandarma ve USOM operasyonuyla casusluk ağı çökertildi Gündem