Trafik Kazası Sonrası Yeniden Başlangıç: Fehmi Onur Akman'ın Spordaki Yolculuğu

Fehmi Onur Akman, geçirdiği kaza sonrası hayallerini boccia ve masa tenisiyle sürdürüyor.

Abone ol

15 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda omurilik felci yaşayan Fehmi Onur Akman, spor hayatına masa tenisi ve boccia ile devam ediyor. 36 yaşındaki Akman, kazadan önceki futbol kariyerinin ardından yaşadığı zorluklara rağmen azmiyle yeniden spora dönebilmiş.

Hayatının Dönüm Noktası

Fehmi Onur Akman, 21 yaşında Trabzon'dan Samsun'a dönerken yaşadığı kaza sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek elektrik direğine çarptı. Hastaneye kaldırılan Akman, burada yaptığı müdahaleler sonrası boynunun kırıldığını öğrendi ve "bir daha yürüyemeyeceğini" duydu.

Fizik Tedavi Süreci

Ailesinin desteği ile Ankara ve Samsun’da 8 yıl boyunca fizik tedavi gören Akman, azmi sayesinde 'walker' ile yürümeye başladı ve tekerlekli sandalyeden kurtuldu.

Boccia ve Masa Tenisi ile Yeni Bir Başlangıç

5 yıl önce bir arkadaşının tavsiyesi ile Atakum Engelsiz Yaşam Merkezi'nde boccia ve masa tenisi ile tanıştı. Bu süreçte Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve milli takımda forma giymek en büyük hayali haline geldi.

Başarılar ve Gelecek Hayaller

Akman, masa tenisinde Türkiye ikinciliği ve Samsun birinciliği elde etti. Boccia'da ise 28 kişilik turnuvada 6. olarak büyük bir başarıya imza attı. Hedefinin milli takıma girmek olduğunu belirtiyor.

Hayal Olmadan Yaşanmaz

Akman, "İnsanları yaşatan hayaldir. Arabayı aldıktan sonra Türkiye haritasını incelemeye başladım. Hayallerim arasında ayağa kalkmak ve aile kurmak vardı. Bu hayallerime ulaştım. Bir çocuğum oldu." dedi. Eşi Ayşe Akman, "Ona her konuda güveniyorum ve destekliyorum. Hem çalışarak hem sporla hayatına yön veriyor," dedi.

Sonuç

Fehmi Onur Akman, geçirdiği kazadan sonra yaşadığı zorluklara rağmen azmi ve kararlılığıyla hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Spor onun için sadece bir tutku değil, aynı zamanda yaşam motivasyonu haline geldi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve futbolu bırakan 36 yaşındaki Fehmi Onur Akman, masa tenisi ve boccia ile spora devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nü kazanan ve geçen yıl mezun olan Akman'ın şimdiki hayali ise bocciada milli takımda forma giymek.

Fethiye'de Yamaç Paraşütü Kazası Gündem Siirt'teki Işık Olayı Bulutların Gölgesinde Kaldı Gündem Tekirdağ'da Kazadan Sonra Terk Edilen Araçta Sentetik Ecza Ele Geçirildi Gündem Adıyaman'da Köy Evleri İnşası Devam Ediyor Gündem