TOKİ ve MTA'dan ortak çalışma: Diri fay hattı olan yere inşaat izni verilmeyecek

Deprem bölgesinde yeni yerleşim alanları belirlenirken fay hattına uzak sahalar seçilecek. MTA ile TOKİ ortak çalışma yürütecek. MTA uzmanları inşaat sahalarında diri fay hattı bulunup bulunmadığını kontrol edecek. Onayladıkları sahalara inşaat yapılacak.

Abone ol

Deprem bölgesinin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Teknik Arama Müdürlüğü'nden (MTA) uzmanlarda da sahaya iniyor.

DİRİ FAY HARİTASI ESAS ALINACAK
TOKİ'nin konut yapmayı planladığı alanlarda diri fay hattı olup olmadığı, MTA uzmanlarınca kontrol edilecek. Uzmanların çıkardığı diri fay haritası esas alınacak.

TRT Haber'in aktardığı bilgiye göre; fay hattına yakın ve riskli olduğu saptanan sahalara inşaat izni verilmeyecek.

485 DİRİ FAY
MTA'nın Türkiye genelinde çıkardığı haritada 485 diri fay olduğu belirtiliyor. Diri fayların her birinin 5,5 ve daha büyük depremler üretebilecek kaynak kuşakta olduğu kaydediliyor.

Japonya ile ABD'deki konutlar örnek alınacak.

Geleceğin betonu olarak tanımlanan perlit madeni yeni deprem konutlarının inşasında ağırlıklı kullanılacak. Perlit, hafif olduğu için bina yükünü azaltıyor. Hafifleyen binada depremin yıkıcı etkisi de azalıyor.

Dünyadaki bilinen perlit rezervinin yüzde 74'ü Türkiye'de bulunuyor. 

Akşener'in 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' önerisine Cumhurbaşkanlığından itiraz Gündem Bakan Akar birlik komutanlarıyla toplantı yaptı Gündem Elbistan'da 4,0 büyüklüğünde deprem Gündem Son dakika! ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı Dünya