TKDK Başkanı Antalyalı: IPARD programıyla kırsal kalkınmaya hız veriyoruz

TKDK Başkanı Ahmet Abdullah Antalyalı, IPARD III programıyla 3,5 milyar avro yatırım ve 25 bin projeye destek verdiklerini açıkladı.

Abone ol

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Abdullah Antalyalı, "IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Antalyalı, Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri 3,5 milyar avroluk yatırımla birlikte, IPARD programının 25 bin projeye destek sağladığını vurguladı.

HEDEFLER

2011 yılından bu yana Türkiye’nin kırsal kalkınma çalışmaları çerçevesinde IPARD programıyla ilerlediklerini dile getiren Antalyalı, "IPARD fonlarını, Türkiye ile Avrupa Birliği’nin eş finansmanıyla üreticilere sunuyoruz" diyerek desteklerin kırsaldaki refah düzeyini artırmayı hedeflediğini belirtti.

YATIRIMLAR VE İSTİHDAM

Antalyalı, "Kurumumuzun yaklaşık 1,8 milyar avroluk yatırım tutarıyla 25 bin proje uyguladık. Bu projelerle 103 bin kişi istihdam edildi" şeklinde konuştu. Ayrıca, 1594 süt üretim tesisi ve 1200'den fazla yenilenebilir enerji yatırımı gibi önemli projeler gerçekleştirdiklerini ekledi.

GENÇLER VE KADINLAR

Yeni destek programları hakkında bilgi veren Antalyalı, "Gençler ve kadınlar kırsal kalkınmanın merkezinde olmalıdır. Bugüne kadar verilen desteklerin %67’si gençlere, %30’u kadınlara yönlendirildi" dedi. Özellikle yumurta işleme ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik desteklerden bahsetti.

ÖNEMLİ MESAJLAR

Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ise Edirne çiftçisinin bilinçli üretim yaptığına dikkat çekerek, IPARD desteklerinden yararlanmanın önemini vurguladı. Programda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden Hüseyin Han ve Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da söz aldı.

Toplantı, IPARD III programına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme sunumlarıyla devam etti.

Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı Edirne'de bir otelde düzenlenen "IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda, bir konuşma yaptı.

Çorum'da feci kaza Gündem Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı’na tırmandı Gündem Sinan Ateş davasında karar Gündem Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli Ekonomi