TİKA, Lübnan'da acil insani yardım faaliyetleri başlattı

TİKA, İsrail saldırıları altında kalan Lübnan için insani yardım malzemeleri ulaştırdı.

Abone ol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Lübnan'a acil insani yardım malzemeleri dağıttı.

Ajans tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'daki insani kriz nedeniyle derhal yardım faaliyetlerine başlandığı vurgulandı. TİKA, 4 bin yatak, battaniye ve 5 ton hijyen malzemesi gibi desteklerle, yardıma muhtaç bölgelere ulaşmayı hedefliyor.

BEYRUT BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN DESTEĞİ

Yardımlar, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin koordinasyonu ve yerel makamlarla iş birliğiyle 100'den fazla noktaya ulaştırıldı. Dağıtılan yardımlardan yalnızca Lübnanlılar değil, aynı zamanda Lübnan'ın kuzeyinde yaşayan Türkmenler, Suriye Türkmenleri, Beyrut'taki Mardin kökenli vatandaşlar ve Filistinli mülteciler de yararlandı.

ACİL YARDIM MERKEZLERİ

Bunun yanı sıra, Bir Hassan Turizm Okulu barınma merkezi olarak kullanılmakta ve Osmanlı dönemine ait Beyrut Askeri Rüştiyesi binasında eğitim faaliyetleri devam eden Beyrut Hasan Halit Lisesi'ne de ek acil yardımlar ulaştırıldığı bildirildi.

GÖÇ DALGALANMASI VE SON DURUM

İsrail saldırıları nedeniyle, Lübnan'ın güneyinden kuzeyine doğru büyük bir göç dalgası yaşanmakta. Lübnan hükümeti, yerinden edilen vatandaşlar için okullar ve kamu kuruluşlarını barınma merkezi olarak açtığını duyurdu.

Son verilere göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürülen çatışmalarda 1328 kişi yaşamını yitirirken, bu ölümler arasında çok sayıda çocuk ve kadın da yer almakta. İsrail ordusu, Lübnan'ın güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgesine yoğun hava saldırıları düzenlemekte. Bu süreçte yaralananlar ve yerinden edilenler ile birlikte ülke içinde derin bir insani kriz söz konusu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İsrail saldırıları altındaki Lübnan'da insani yardım malzemesi dağıttı.

Kırsal kalkınmada yeni adımlar Gündem Çorum'da feci kaza Gündem Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı’na tırmandı Gündem Sinan Ateş davasında karar Gündem