TİKA, Filistinli Kadınlara Dijital Eğitim Salonu Açtı

TİKA, Doğu Kudüs'te Filistinli kadınlara yönelik mesleki eğitimlerin verileceği bir dijital eğitim salonu kurdu.

Abone ol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Doğu Kudüs'teki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde Filistinli kadınlar için yeni bir dijital eğitim salonu açtı. Bu salon, kadınların dijital pazarlama, grafik tasarım ve proje yönetimi alanlarında eğitim alabilmeleri amacıyla oluşturuldu.

Mesleki Eğitim İmkanları

TİKA'nın yaptığı açıklamalara göre, 1979 yılında kurulan Müslüman Genç Kadınlar Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenecek olan eğitimler moda tasarımı, terzilik ve kuaförlük gibi alanlarda da kota sağlıyor. Bununla birlikte dernek bünyesindeki atıl durumdaki salon, dijital eğitim salonuna dönüşerek daha fazla eğitim seçeneği sunuyor.

Açılış Törenine Yoğun İlgi

Açılış törenine Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi İsmail Çobanoğlu, TİKA Filistin Koordinatörü Orhan Aydın, Müslüman Genç Kadınlar Derneği Başkanı Nadine Ghawanmeh, Kudüs Ticaret Odası Genel Müdürü Louay Al-Husseini gibi önemli isimler katıldı.

Eğitim Programı Detayları

100 kadının katılacağı programda, başarılı bir iş yaşamı için gerekli bilgi ve pratik becerilerin kazandırılması hedefleniyor. Eğitimlerin 70 saatini dijital pazarlama, 70 saatini grafik tasarım ve 120 saatini ise proje yönetimi alanları kaplayacak.

Sonuç Olarak

TİKA'nın girizgahıyla, Filistinli kadınların mesleki becerilerini geliştirmeyi ve dijital dünyada daha aktif birer birey olmalarını sağlamayı amaçladığı bu girişim, önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'ndeki Filistinli kadınlara yönelik dijital pazarlama, grafik-tasarım ve proje yönetimi alanlarında eğitimlerin verileceği dijital eğitim salonu kurdu.

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'den MGK öncesi kritik temas Gündem Hafta sonu hava nasıl olacak? Gündem Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi Gündem