Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomotiv piyasası hakkında bilgi verdi! "Satışlarda bolluk meydana geldi"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasına dair verileri paylaştı. Hem ikinci el hem de sıfır araç satışlarında bolluk yaşandığını belirten Bolat, "Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek." dedi. İşte detaylar...

Abone ol

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv satışlarına dair verileri paylaştı. Bolat, "Oto piyasasında hem ikinci el satışlarda hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek." açıklamasında bulundu.

"EMLAK PİYASASI DA DENETLENİYOR"

Emlak piyasasının da denetlendiğini belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Emlakta da ciddi anlamda satış fiyatlarında köpüğün ortadan kalktığını gözlemliyoruz, piyasayı denetliyoruz. Gıda perakendecileri ile de toplantılar yaptık.

Onların da uygulamaları ile alakalı yanlış bulduklarımız noktasında denetimlerimizi arttırdık. Onlardan da indirim bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bütün marketlerden büyük bir indirim kampanyası bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu Gündem Türkiye'deki yabancı sayısı açıklandı Gündem Özgür Özel'den Kurultay öncesi delegelere net mesaj Gündem Ankara'da kömür madeninde göçük! Valilikten açıklama Gündem