Terör örgütü siyasi uzantısı HDP'li Hasip Kaplan, Twitter adresinden Sinan Oğan ve Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Kürtleri kızdırmayın, yanlış yapmayın

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla, en çok merak edilen konulardan biri yüzde 5,28 oy alan Sinan Oğan'ın hangi adayı destekleyeceği oldu. Kılıçdaroğlu'nun Oğan ile görüşeceğinin öğrenilmesinin ardından, kendisini ilk turda destekleyen terör yanlısı HDP'li Hasip Kaplan'dan konuya ilişkin ardı ardına mesajlar geldi. Kaplan, paylaşımında "Kurtlarda dans, Kürtlerle dansa benzemez" dedi.

Abone ol

14 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem Milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidildi. Seçimin sonucunda Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'na geçerken, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,76 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,28 oy almasıyla seçimler 28 Mayıs günü yapılacak olan ikinci tura kaldı.

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerin ikinci tura kalması ile gözler, ittifakların yeni seçim stratejilerine ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile yapılacak görüşmelere çevrilmişti.

Oğan2ın ikinci turda kanhgi adayı destekleyeceği en çok merak edilen konu olurken, Kılıçdaroğlu'nun Oğan ile görüşeceğinin öğrenilmesinin ardından terör yanlısı HDP'den Kılıçdaroğlu'na tepki yağdı.

Terör yanlısı HDP'li Hasip Kaplan, ikinci tur için milliyetçi tavır takınan Kılıçdaroğlu'na, Twitter'daki paylaşımı ile seslendi. Kaplan, paylaşımında "HDP'lileri küstürüp yanlış yapma" dedi.

Twitter hesabında Oğan'ı da hedef alan terör yanlısı Kaplan, söz konusu paylaşımında "Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur. İçi boştur, ona oy verenler arkasında yok. Kılıçdaroğlu, bunu iyi değerlendirmeli. Kürt halkını kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın.'' ifadelerini kullandı

Kaplan'ın konuyla alakalı diğer paylaşımları ise şu şekilde:

"Kurtlarla dans, Kürtlerle dansa benzemez..!"

"Siyaset satranç gibidir, yanlış hamle yapan kaybeder, Şah Mat gibi, anlarsınız..!"

"Benim Terörist Dinci Irkçı Faşist Ayrımcı Bölücülere Karşı Olduğumu Herkes Bilir..!"

"Biz KK'nı hiç bir şey istemeden desteledik. İnandık, güvendik, pazarlık yapmadık. Üç kuruş siyasete malzeme etmeye niyetimiz yok. Her şeyin bir sabrı, sınırı vardır, Kimseye köle esir değiliz. Birleşmenin, dayanışmanın, dostluğun bir sınırı vardır. Kimse kusura bakmasın..!"

Özdağ'dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Hiçbir şekilde muhatap alınmıyoruz Gündem AK Parti Sinan Oğan görüşmesinde neler konuşuldu? Gündem Islak imzalı tutanakları verdi mi? İlk kez konuştu Gündem Halk TV'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veren seçmene hakaret Gündem