TEKNOFEST Adana'da Çocuklar Helikopterle Uçuş Deneyimi Yaşadı

TEKNOFEST Adana'da, 'Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun' projesi ile 35 binden fazla çocuk helikopterle gökyüzünde seyir yaptı.

Abone ol

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) katılımcıları için unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı. "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi çerçevesinde, Türkiye'nin 15 farklı şehrinden gelen 35 bin öğrenci, helikopterle ilk defa gökyüzüne yükseldiler.

Projenin Amacı ve Katılımcılar

Bu özel etkinlik, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirildi. Festival alanında çocukların heyecanını artırmak amacıyla düzenlenen proje, bireylerin havacılığa olan ilgisini güçlendirmeyi hedefliyor.

Havadan Adana Manzarası

Jandarmanın "Çelik Kanatlar" uçuş ekibi eşliğinde yapılan helikopter uçuşlarında, çocuklar Adana’nın güzelliklerini havadan gözlemleme fırsatı buldu. Uçuş sonrasında katılımcılara, "Artık siz de gökyüzünün sevdalılarısınız" mesajıyla kişisel sertifikaları takdim edildi.

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, projeye ilişkin, "Bu projeyi merhum Özdemir Bayraktar anısına düzenledik. Öğrencilerimizin uçuş gösterilerini deneyimlemeleri, onlara hayallerini yakından görme fırsatı sunuyor" şeklinde değerlendirdi.Çocukların havacılık projelerine olan ilgi ve heyecanının kendileri için önemli olduğunu belirten Saymaz, "Belki de Anadolu’nun en uzak köşelerinden Selçuk Bayraktar'lar ve Aziz Sancar’lar çıkacak. Çocukların ufuklarını genişletmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

Katılımcıların Tecrübeleri

Kilis'ten katılan lise öğrencisi İrem Demirkıran, helikopterle uçmanın başlangıçta korkutucu olduğunu ancak zamanla keyif almaya başladığını dile getirerek, "O kadar güzel bir manzara vardı ki herkese tavsiye ediyorum. Gerçekten deneyimlenmesi gereken bir şey," dedi.

Diğer bir öğrenci Dilara Tilki, helikoptere binmenin olağanüstü bir deneyim olduğunu vurgulayarak, "Yükseklik korkum olmasına rağmen buna değdi. Adana'nın manzarası harikaydı," ifadesini kullandı. Aslı Demirkıran ise ilk kez helikoptere bindiğini ve bu deneyim sırasında heyecanlandığını belirtti.

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katılan bir grup öğrenci ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaşma şansı buldu. Bir grup öğrenci, jandarmanın "Çelik Kanatlar" uçuş ekibinin desteğiyle ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaştı, kenti ve festival alanını havadan gözlemledi.

Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Sürüyor Gündem 'Teşkilat' Oyuncuları Adana'da Hayranlarıyla Buluştu Yaşam AK Parti'den Kadro Değişikliği Açıklaması Gündem Üsküdar'da Gazze İçin Haykırıyoruz Gündem