Meclis tatile girecek mi, ne zaman?

Meclis, 28. dönem ile seçim sonrasında açılmıştı. Yeni dönem milletvekilleri yeminlerini edip görevlerine başladı. Sonrasında TBMM Başkanı seçildi. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? Yasama dönemi ne zaman başlayacak?

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 14 Mayıs'ta yapılan seçim sonrasında 28. yasama dönemine girdi. Seçim sonrasında milletvekilleri tek tek yeminlerini etti. Meclis Başkanı seçildikten sonra TBMM tatile girecek mi, ne zaman girecek, Meclis ne zaman kapanıyor merak edilmeye başlandı. İşte konuya dair bilgiler...

TBMM NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Meclis, seçim sonuçları sonrasında 2 Haziran'da açıldı. Fakat TBMM'nin tatile girmesine dair bir karar alınmadı. Meclisi bekleyen konular arasında asgari ücret, memur ve emekli maaşları gibi önemli konular yer alıyor.

MECLİS'TE İLK KANUN TEKLİFİ MEMUR MAAŞI DÜZENLEMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak." diye konuştu.

Tel Rıfat ve Münbiç'te 41 terörist öldürüldü! Gündem NATO'dan Ankara'daki İsveç toplantısı hakkında ilk açıklama Dünya Kabine Toplantısı saat kaçta yapılacak, hangi konular ele alınacak? Gündem MİT İzmir saldırısını organize eden teröristi öldürdü Gündem