TBMM Başkanı Kurtulmuş, PAB Başkanı Ackson ile İşbirliği Görüşmesi Gerçekleştirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, PAB Başkanı Tulia Ackson ile Cenevre'de bir araya gelerek uluslararası sosyal sorunları ele aldı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Tulia Ackson ile Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmeler ve İkili İlişkiler Üzerine

Kurtulmuş, PAB 149. Genel Kurulunun başarılı bir şekilde organize edildiğini belirterek, katılımcıların çok sesli bir şekilde düşüncelerini ifade ettiklerini vurguladı. PAB'ın küresel barışa katkıda bulunma rolü üzerinde duran Kurtulmuş, "Parlamenter diplomasinin dünya barışına olan katkılarını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Sorunlar ve Çözüm Yolları

Dünya genelindeki çatışmaların ve adaletsizliklerin sürdüğünden üzüntü duyduğunu dile getiren Kurtulmuş, uluslararası platformların bu sorunları çözme yeteneğinin azaldığını kaydetti. Ayrıca, bu tür uluslararası organizasyonların yeni bir barış sisteminin oluşturulmasında önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

Tanzanya ile İlişkiler

Aynı zamanda Tanzanya Parlamentosu Başkanı olan Ackson'a, Türkiye ile Tanzanya arasındaki dostluk ilişkilerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, iyi ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hedefine vurgu yaptı.

Katılımcılar

Görüşmede, PAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar da yer aldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Tulia Ackson ile bir araya geldi.

Ali Yerlikaya'dan açıklamalar Gündem Bolu'da Yeni Manyetometre ile Sismik Gözlemler Yapılacak Gündem Samsun'da Beyaz Baston Farkındalık Etkinliği Gündem Selimiye Camisi Restorasyonu İlerliyor Gündem