TBMM Başkanı Kurtulmuş Moskova Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe eğitiminin önemi üzerine konuştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Moskova’da Türkçe ve Kültürel Diplomasi vurgusu: Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin en önemli araçlarından birisinin de Türkçe olacağına yürekten inanıyorum.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Moskova’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin en önemli araçlarından birisinin de Türkçe olacağına yürekten inanıyorum," şeklinde konuştu.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NÜN ÖNEMİ

Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü’nün, kültürel diplomasinin önemli bir unsuru olduğunu belirtti. Enstitünün, Türk kültürünü yayma ve Türkçe dilinin öğretilmesi konusundaki katkılarını takdir ettiğini ifade etti. 2018’de açılışını gerçekleştirdiği merkezin, Türkçe öğrenimi için önemli bir platform sağladığını vurguladı.

"RUSYA, TÜRKOLOJİNİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ"

Rusya’nın Türkoloji açısından tarihsel bir merkez olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu ülkedeki Türk dilinin önemine dikkat çekti. Kurtulmuş, "Rusya, Türkolojinin önemli merkezlerinden biri olarak Türkçe’yi benimseyen geniş bir kitleye sahiptir," ifadelerini kullandı.

RUS MEDYASINDA TÜRKÇE

Programda ayrıca, Rus medyası çalışanlarına yönelik özel Türkçe kurslarının açılışının yapıldığını duyurdu. Kurtulmuş, Türk kültürünü daha iyi tanımak için Türkçe öğrenmenin önemine değindi ve Türk dizilerini öğrenim aracı olarak önerdi.

Program sonunda, geleneksel Rus halk oyunları gösterileri yapılırken, büyükelçi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlova’ya çeşitli hediyeler takdim edildi. Kurtulmuş, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Ülker ile entegrasyon çalışmalarını değerlendirdi.

Etkinliğe TBMM Başkanvekili ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı, bu da Türk-Rus ilişkileri açısından önemli bir birliktelik oluşturdum.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret dolayısıyla bulunduğu Rusya’nın başkenti Moskova’da, Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Kurtulmuş, burada konuşma yaptı.

İş Dünyası İstişare Toplantısı ve aday havuz sistemi Gündem İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 6090 Yetime Destek Gündem Fethiye'de Yaşlı Turistler Yamaç Paraşütü Deneyimledi Gündem Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı Gündem