Tayland Mutfağı İstanbul'da Büyüledi

Tayland mutfağı, İstanbul'da düzenlenen etkinlikle Türk yemekseverlere tanıtıldı. Yemekler ve kültür göz doldurdu.

Abone ol

Dünya genelinde popüler olan Asya yemeklerinin en sevilenlerinden biri olan Tayland mutfağı, İstanbul'da özel bir etkinlikte tanıtıldı.

Etkinlik Detayları

Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği'nin desteklediği etkinlik, Conrad Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirildi. "Tayland Lezzetleri" başlıklı bu etkinlikte, katılımcılara ülkenin ünlü yemekleri sunuldu.

Büyükelçinin Vurgusuyla Kültürel Bir Paylaşım

Etkinlikte bir konuşma yapan Tayland Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, Türkiye ve Tayland’ın her iki ülkenin de gastronomi alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti: "İki ülkenin yemekleri dünya çapında beğeniliyor ve hayranlık uyandırıyor. Yemek, kültürümüzü tanıtmanın önemli bir unsurudur." dedi.

Geleneksel Yemeklerin Tanıtımı

Ayrıca Apirat, Tayland'ın zengin kültürel yapısına değinerek, "Bugünkü şefimiz, Tayland'daki Müslüman topluluğuna ait başarılı bir girişimcidir. Yemeklerinde genelde massaman köri sosu kullanmaktadır." şeklinde konuştu.

Şef Nooror'un Lezzetli Sunumları

Etkinlikte yemekleri hazırlayan ünlü restoran zinciri Blue Elephant'in sahibi şef Nooror Somany Steppe, katılımcılara sunduğu lezzetler hakkında bilgi verdi: "Bugün sizlere Türk mutfağının kayganaya benzeyen Rhum'un yanı sıra Tay usulü dana köfte, deniz ürünleri yemeği Jaeng Lon, çorbamız Tom Som Kamin Kai, massaman soslu kuzu ve Foi Thong tatlısını servis ettik."

Tayland'ın Güzellikleri

Etkinlikte ayrıca, Tayland'ın doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtan bir video gösterimi yapıldı ve geleneksel Tay dansları sergilendi. Apirat, bu etkinliğin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmesini umduğunu vurguladı.

Dünya genelinde Asya yemeklerinin en çok rağbet görenleri arasında yer alan Tayland mutfağı, İstanbul'daki etkinlikte tanıtıldı. Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, etkinliğe katılarak konuşma yaptı.

Narin ile amcasının birlikte çekilmiş videosu ortaya çıktı Gündem Santa Maria Kilisesi saldırganı yakalandı Gündem Kafa kafaya çarpıştılar: 3 ölü 4 yaralı Gündem Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı Gündem