Suriyeli olduğunu belirtip "Asgari ücretli ölsün" sözleri gündem olmuştu! Gerçek bambaşka çıktı

Yaptığı bir röportajda kendisinin Suriyeli olduğunu belirterek röportaj veren ve sözleriyle infial yaratan şahıs ile ilgili gerçek bambaşka çıktı. İletişim Başkanlığı Dezenformasnyonla Mücadele Merkezi, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" diyerek Suriyeli olduğunu söyleyen şahsın Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğunu açıkladı.

Abone ol

Kendisinin ‘Suriyeli’ ve ‘patron’ olduğunu belirten şahsın "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" şeklindeki ifadelerinin doğru olmadığı gün yüzüne çıktı. Açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM)'nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

TÜRK VATANDAŞI ÇIKTI

Sokak röportajında iddiayı ortaya atan kişinin Suriyeli değil Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

"ŞAHISLA İLGİLİ ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın Şanlıurfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyeli olduğunu iddia ederek, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" şeklinde açıklamalarda bulunan şahsın beyanları doğru değildir."

İsviçre'den Türkiye'ye yönelik skandal! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a... Dünya Milli Savunma Bakanı Güler, Belçika’da Gündem Mansur Yavaş, ASKİ Genel Müdürü'nü görevden aldı Gündem 'Seçimi muhalefet kazandı ama kanıtlayamam' Gündem