Süleyman Pampal'dan Bitlis'teki depreme ilişkin kritik uyarı

Bitlis saat 14:50'de 4,5 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Tatvan merkezli deprem çevre illerde de hissedilirken korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Süleyman Pampal, 4,5 büyüklüğündeki sarsıntının daha şiddetli bir depremin uyarıcısı olduğunu söyleyerek adres verdi.

Abone ol
  • Bitlis'in Tatvan ilçesi, 4.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
  • AFAD'ın duyurduğu depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçülürken, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.7 olarak kayıtlara geçti.
  • Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgedeki fay hatlarına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

"BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ"

  • Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN Türk'e yaptığı açıklamalarda, Bitlis'te yaşanan depremin, bölgede beklenen daha büyük depremin habercisi olabileceğini belirtti.
  • Pampal depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:
Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var ama bu depreme beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz. Son günlerde bu bölgede depremler oluyor. Çünkü 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi. Bu biraz Van'ın batısında. Buranın doğusunda Hakkari malum bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay var. Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu bölgedeki depremler maalesef bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı bir deprem. Bölgede büyük beklenti olan faylar var.
'Taksiciler Başkanı'nın minibüs yolculuğu gündem oldu Gündem Ehliyet yenilemek için son tarih yaklaşıyor! Gündem İletişim Başkanı Altun'dan Avusturya tepkisi Gündem Küçükçekmece'de Pazaryeri Devir Şoku Gündem