Sosyal medyada yayınlanan bir videoda ülkemizdeki mültecilere yönelik kullanılan dil tepki topladı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda ülkemizdeki mültecilere yönelik kullanılan dil tepkilere sebep oldu. Bir grup bu durumu insanlık dışı görürken, destekleyenler de oldu. Videoda "Vuralım Suriyeliyi Hatay'da vuralım Afgan'ı Kahramanmaraş'ta" sloganları yer aldı.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası ülkemizdeki yabancı uyruklulara karşı tepkiler arttı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, enkazda çalışmalara katılan bir itfaiye erinin videosunu paylaşarak, "Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin cep telefonunu çalıyor" iddiasında bulundu.

Bu kişinin Türk vatandaşı olduğu ve hırsızlık yapmadığı ortaya çıktı.

"Afganlar, enkazdan çıkan cenazelerin kollarını kesip altınlarını çalıyor" iddiaları da halk arasında yayılmaya başladı.

Bu gibi açıklamalar sonrası bir de skandal bir video sosyal medyada dolaşıma girdi.

Beşiktaşlı oldukları belirtilen bir taraftar grubu "Vuralım Suriyeliyi Hatay’da, vuralım Afganı Kahramanmaraş’ta" sloganları attı. Skandal ifadeler sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Deprem ve dezenformasyon Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama Gündem Cumhurbaşkanı açıkladı! 30 bin konutun inşası başlıyor Gündem Depremzededen HDP'li isme: Devlet bize bakıyor Gündem