Son Dakika: TİSK Ortak Paylaşım Forumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! İstanbul'u inşa ve ihya etmeye mecburuz

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK Ortak Paylaşım Forumu'nda açıklamalarda bulundu. İstanbul'u çöp, çamur ve çukurdan kurtardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 5 yıllık süreç için "Ne yazık ki şuanda İstanbul o günlerine herhalde yeniden dönmek istiyor" dedi. Yerel Seçimler'e Yeniden İstanbul mottosuyla hazırlandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'u inşa ve ihya etmeye mecburuz" şeklinde konuştu.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu”nda konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Asgari ücret görüşmeleri rasyonel bir çerçevede yapıldı. Yüzde 49'luk artışla asgari ücretin çalışanlarımızla birlikte tüm işverenlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmiş olduk.

Asgari ücretten gelir ve damga vergilerini kaldırmıştır. Desteği de 500 liradan 700 liraya çıkartarak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik.

Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi emeklisi memuru çiftçisi esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir. İşçi/işveren ve kamu olarak omuz omuza vererek ülkemizi güçlendirmeye, zafere ulaştırmaya devam edeceğiz.

"ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE VE MİLLETİMİZE HİZMETTİR"

Bizim ilk ve öncelikli kriterimizi Türkiye'ye ve aziz milletimize hizmettir. Türkiye için çalışan, Türk ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi için taş taş üstüne koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Şimdiye kadar görevlerimizi layıkıyla yerine getirdik. 21 yılı geride bırakan iktidarlarımızın hiçbirinde sermaye düşmanlığı yapmadık. 28 Şubat döneminde sermayeyi renklere bölenlerin yaklaşımlarını kabul etmedik. Korkular ve hassasiyetler üzerinden yürütülen kampanyaların ülkemize fayda sağlamadığını o dönem de tecrübe ettik.

Son dönemde milli bekamızın teminatı olan kardeşliğimizin hedef alındığı saldırıların yoğunlaştırıldığını görüyoruz. Sebeplerinden en önemlisi Filistin davasındaki dik ve tavizsiz duruşumuzdur. Ülkemiz Filistinli mazlumlardan yana çok net tavır almıştır. İsrail'in vahşet politikasına dünya genelinde artan tepkilerde ülkemizin yürekli duruşunun da payı vardı.

TERÖRLE VE IRKÇILIKLA MÜCADELE MESAJI

Türkiye düşmanlarına ve aparatlarına karşı çok ağır darbeler indiriyoruz. Silahlı ve emniyet güçlerimiz terör örgütlerine adeta nefes aldırmıyor. Tam bağımsız Türkiye ülkümüz söylemden çıkıp adım adım gerçeğe dönüşüyor. Bundan rahatsızlık duymaları da normaldir. Eski tartışmaları piyasaya sürmeleri asla masum değildir. Vatandaşlarımızı inanç, mezhep, kıyafet gibi şeylerle ayrıştırmalarına izin vermeyeceğiz. Ne ülkemize, ne milletimize, ne demokrasimize faydası olan bu zehirli ve son derece tehlikeli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor. Her kim siyasi çıkarlar için bu tartışmaları körüklüyorsa biliniz ki milletimizin iyiliğini istemiyordur.

Türkiye Yüzyılını inşa edeceksek, çiftçisi, işçisi, Türk'ü, Kürdü, Laz'ı, Çerkes'i hep birlikte yapacağız. Başardıklarımız gelecekte yapabileceklerimizin başlangıcı, girizgahıdır. Yeter ki biz birliğimize kardeşliğimize sahip çıkalım.

İş dünyamızın burada sergilediği birlik tablosunu çok değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum. 

Teknolojide yaşanan değişim, diğer alanlar gibi çalışma hayatını ve işverenleri yakından ilgilendiriyor. Dijitalleşme çalışma hayatı başta olmak üzere iş gücünü etkiliyor. TİSK öncülüğündeki bu forum anlamlı bir çabadır. Çalışma hayatının Davos'u olarak kabul edilen forumun işçi-işveren arasındaki anlayışı artırmak için yapılan forumu tebrik ediyorum.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN PLANI YAPTIK 2053 VİZYONUNU HAZIRLADIK"

Cumhuriyetimizin 100. yılını şanına yakışır bir şekilde kutladık. Geçmiş 100 yılın değerlendirmesini kapsamlı bir şekilde yaparken, geleceğin adımlarını da planladık. Türkiye Yüzyılına kavuşarak da geleceğimizi taçlandıracağız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarla hedeflerimize adım adım yürüyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık programı şekillendirdik. 12. kalkınma planında ilk kez ülkemizin 2053 vizyonunu da programlandırdık. İş dünyamızla çok yakın istişarelerde bulunduk. İnşallah uygulamasında da sizlerle istişare içinde olmayı sürdüreceğiz.

Son 6 aylık süreçte ani döviz hareketleri azaldı, rezervler tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İhracatta cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Orta Vadeli Program'ın en önemli maddesi olan enflasyon için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enflasyondaki ivme kaybı 2. yarıda daha net hissedilecektir. Geçtiğimiz yıl milli gelirimizi yüzde 5,4'ü düzeyinde gerçekleşen cari açığı bu yıl yüzde 4'e sonra 3'e ve sonraki yıl yüzde 2'li seviyelere kadar geriletmekte kararlıyız.

Hükümetlerimizin alamatif harikası olan mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Merkez Bankamızın politikasıyla birlikte maliyetleri görüyoruz. İş dünyasına finans destekleri oluşturmanın peşindeyiz.

Her küresel kriz Türkiye'nin önüne büyüme ve üst sıralara çıkma konusunda yeni fırsatlar getirmektedir. Güven istikrar ortamının getirilmesi hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Ekim ayı verilerine göre istihdamın bir önceki yılın aynı dönemine göre 812 bin artışlar 32 milyona ulaşmasıdır.

"SON 21 YIL CUMHURİYET TARİHİNİN ALTIN YILLARI OLDU"

İnşallah bunu koruyacak ve daha da geliştireceğiz. Vatandaşımızın evimize ekmek götürmesini kendini ve ailesini mahcup etmemesini sağlamaktır. TİSK mensuplarına bir kez daha şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Ülkemizin her alanda nereden nereye geldiğini sizler biliyorsunuz. Türkiye'nin son 21 yılı Cumhuriyet döneminin altın yılları olarak şimdiden tarihe geçmiştir.

"İSTANBUL'U YENİDEN İHYA EDECEĞİZ"

İstanbul çöp, çamur ve çukurdu. İstanbul'umuzu bunlardan kurtardık. İstanbul'da yaptığımız bir uluslararası toplantıda dediler ki; "İstanbul temiz şehir noktasında dünyada bir ya da iki numaradır."

Ne yazık ki şuanda İstanbul o günlerine herhalde yeniden dönmek istiyor. Artık bizim mottomuz yeniden İstanbul. Buna mecburuz. İstanbul'u yeniden inşa ve ihya etmeye mecburuz. Yerel seçimler için çok çalışacağız.

TÜRK İŞ KANUNU AÇIKLAMASI

Türk İş Kanunu ile etkinliği ve verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. Hazırlıklarımızı Meclis ve kamu oyuna sunacağız.

Son dakika! MHP duyurdu: Gazetecilere Yeşil Pasaport Meclis'e sunuldu Gündem 2024'ün ilk cuma namazını Beşiktaş'ta kıldı Gündem HÜRKUŞ-2 ilk uçuşuna hazırlanıyor Gündem CHP'den Can Atalay için TBMM'ye olağanüstü çağrı Gündem