Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye’de ilk defa diyerek paylaştı: Togg'da bir detay daha

Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilen Togg aracı ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Varank, "Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı." dedi.

Abone ol

Son dakika haberleri...Yerli otomobil Togg'un ilk araçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e geçtiğimiz günlerde teslim edilmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'a yönelik eleştirileri hatırlatıp otomobilin testleri başarıyla geçtiğini hatırlattı.

Bakan Varank'ın açıklaması şöyle:

"'Bu ancak Türkiye’nin aracı olur, dünyaya açılamaz' dedikleri Togg, Avrupa Birliği Mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta, elektrikli araçların en önemli testi olan 'elektrikli araç güvenlik testinden' tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti."

İstanbul'da kimyasal atık paniği! Gündem Bakan Akar Mescid-i Aksa baskınına ilişkin konuştu! "Lanetliyorum" Gündem Muhafazakar ortaklardan seccade açıklaması SEÇİM 2023 'Kökünü Kurutma' operasyonu: 26 kişi gözaltında! Gündem