Son Dakika: Pençe Kilit Bölgesinde 6 askerimiz şehit oldu, 13 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit bölgesinde 6 askerimiz şehit oldu, 13 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada,"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Abone ol
  • Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.

13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlık, ilk belirlemelere göre 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgede temasların devam ettiğini ve belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekatları da icra edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

  • Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin isimleri de açıklandı.

• P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN - Yozgat

• P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM - Şanlıurfa

• P.Söz. Er Cebrail DÜNDAR - Mardin

• P.Söz. Er Semih YILMAZ - Kırıkkale

• P.Söz. Er Kemal ASLAN - Elazığ

• P.Söz. Er Enes BUDAK - Ağrı

24 SAATTE 12 ŞEHİT

  • Dün akşam saatlerinde yaşanan çatışmanın ardından bölgede şehit sayısı 12'ye yükseldi.
Tapuda yeni dönem! Tarih verildi Gündem 6 askerimizin şehit olduğu hain saldırı nasıl gerçekleşti? Gündem Kuzey Marmara Otoyolu'nda rehine olayı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul adayını anlattı Gündem