Son dakika! Murat Kurum deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu: Etüt çalışmaları başladı inşaatlar da ay başında

Son dakika... Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanını ziyaretinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Deprem konutları için etüt çalışması başlattık. 2-3 ay içerisinde tüm afet bölgelerindeki konut başlama sürecini yönetiyoruz." dedi.

Abone ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanını ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un konuşmalarından öne çıkanlar;

"Deprem konutları için etüt çalışması başlattık. Şehrimizin ihtiyaçlarını içerecek anlayışla, Türkiye'deki tüm mimarlarımızla ortak bir çalışma başlattık.
2-3 ay içerisinde tüm afet bölgelerindeki konut başlama sürecini yönetiyoruz.
Ay sonu itibariyle süreçlerimizi başlatıyoruz ve Mart ayı başında da inşaatlarımıza eş zamanlı başlayacağız.
Mart ayı başında inşaatlarımıza başlıyoruz. Nasıl diğer afetlerde söz verip bitirdiysek, bu depremde de konutları aynı anlayışla yapıp sözümüzü tutacağız."

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de, bölgeye verilecek hayvancılık ve tarım desteklerini açıkladı:
"1 yıl içinde zamanı geldikçe verilen hayvancılık ile ilgili desteklerimiz var. Bunun tutarı 530 milyon lira. Biz bu tutarı Şubat ayı sonuna kadar depremden etkilenen 11 ilimize ödeyeceğiz. 11 ilde 1.5 milyarlık yem desteğini sağlayacağız. Adıyaman desteklerden 218 milyonun üzerinde destek alacak. Bunlar Şubat ayı sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak. TMO'nun hububat ve bakliyatta kota ve cins ayrımı yapmaksızın alım gerçekleştireceğini bildirmek istiyorum."

Bakan Kirişci ile Bakan Karaismailoğlu'dan Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalar Gündem Depremlerle ilgili soruşturmalarda 120 şüpheli tutuklandı Gündem İstanbul Valiliği'nden 93 okula tahliye kararı Gündem Bakan Koca'dan önemli açıklamalar Gündem