SON DAKİKA! Muğla'nın Datça ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı

Muğla'nın Datça ilçesi Kargı mevkiinde yerleşim yerine yakın bir ormanlık bölgede çıkan orman yangınına 6 helikopter ve 6 uçak ile havadan, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile de karadan müdahale ediliyor. Enerji nakil hattından dolayı çıktığı öğrenilen yangının kontrol altına alındığı öğrenildi. Yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

Abone ol

Muğla'nın Datça ilçesi Kargı mevkiinde saat 18.30 sıralarında ormanlık alanda enerji nakil hattından dolayı yangın çıktı.

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Datça’da orman yangını

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ederken, yangının otluk ve makilik alanda etkili olduğu öğrenildi.

Datça’da orman yangını

Rüzgarın da şiddetiyle etkisini arttıran ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edilirken, alevlerin kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Datça’da orman yangını

Yapılan ilk incelemelere göre yangının elektrik nakil hattından dolayı çıktığı tespit edilirken, yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

VALİLİK UYARMIŞTI

Muğla Valiliği, il genelinde 2 Temmuz Pazar günü akşam saatlerine kadar sıcak hava ve rüzgar nedeniyle orman yangını riski konusunda uyarıda bulunmuştu.

Datça’da orman yangını

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Muğla il genelinde 2 Temmuz Pazar günü akşam saatlerine kadar devam eden sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın etkisini arttıracağı öngörülmektedir. Valilikçe yasaklanan ormanlık alanlara girilmemesi, Yol kenarlarına yangına neden olabilecek cam ve pet şişe, sigara izmariti gibi çöplerin bırakılmaması, Anız, bahçe ve sera temizliği gibi hiç bir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması, Orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması, Görülen olumsuzlukların bekletilmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletilmesi konularında daha duyarlı olunması, Özellikle önümüzdeki 3 gün boyunca ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini arttıracak davranışlardan kaçınılması gerekmektedir”
Datça’da orman yangını

Datça Liman Başkanlığı’nın talimatı ile yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin rahat su alabilmesi için sahil güvenlik ekiplerince İnceburun ve Karaincir mevkileri arası deniz trafiğine kapatıldı. 

Datça’da 2 bölge deniz trafiğine kapatıldı

Konu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda “Kontrol altında. Muğla ili Datça ilçesinde, makilik alanda meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Elinize, yüreğinize sağlık ormanın kahramanları” ifadeleri yer aldı.

Afrikalı çocuğa LGBT tişörtü giydirildiğini gören AK Partili yönetici bakın ne yaptı Gündem Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kritik Macaristan teması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç ve Reisi ile görüştü Gündem Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Gündem