Son Dakika: MSB duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 23 terörist etkisiz hale getirildi

Son Dakika: Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyonlarda geceden bu yana 23 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın aktardığı bilgilere göre dün gece de 29 hedef imha edilmişti. Ayrıca Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve TSK komutası Irak sınırına gitti.

Abone ol
  • Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatında 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
  • 3 saat aranın ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısının 23 olduğu kaydedildi. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor.
23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
  • MSB'den yapılan açıklamada "Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit verdiğimiz Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki saldırının ardından Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedefleri hava harekâtlarının yanı sıra kara ateş destek vasıtalarımızla da etkili şekilde vuruldu. Irak’ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ilk belirlemelere göre 20’ye çıktı" denildi.

  • Operasyonun görüntüleri de paylaşıldı. Hava üssünden gece boyunca savaş uçaklarından biri indi biri kalktı.

  • Dün gece saatlerinde başlayan hava hareketi, sabah saatlerine kadar devam etmiş, ilk operasyonlarda 15 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

"29 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR"

  • Ayrıca dün gece yapılan operasyonlarda 29 hedef imha edilmişti. Bakanlık operasyonun ayrıntılarını şu şekilde duyurmuştu:
  • "PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30'da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.
  • İcra edilen bu harekâtlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER, IRAK SINIRINDA

  • Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak'a gitti.

  • Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
  • "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak'a gitti."

Kartepe'de kar yeterli seviyeye ulaştı! Kayak sezonu başladı Gündem Terör örgütü PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden terörist Faik Aydın etkisiz hale getirildi Gündem Şehitler hakkında provokatif paylaşım yapan 60 kişi tespit edildi Gündem Bakan Güler'den şehitlerimiz için başsağlığı mesajı Gündem