Son Dakika: Kayseri'de Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisine gözaltı

Son Dakika: Kayseri'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakarak bununla alay eden 3 lise öğrencisi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Abone ol

Şehir, kişiler ve eylemler değişti yapılan saygısızlık ve saldırıların hedefi değişmedi. İstanbul'daki imam hatip lisesi öğrencisinin Atatürk'ün resmine yaptığı saygısızlık hala akıllardayken Bir saldırı haberi de Kayseri'den geldi.

FOTOĞRAFINI YAKTILAR

Kayseri'nin İncesu ilçesinde lise öğrencileri A.K., A.N. ve H.E., Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktı. Öğrencilerden A.K.'nin fotoğrafı ateşe verdiği, diğer arkadaşlarının ise yanında bulunduğu öğrenildi.

JANDARMA GÖZALTINA ALDI

Yaşanan olay sosyal medyada da paylaşıldı. Olayın ardından 3 öğrenci, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

KAYSERİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan sosyal medyada yayılan görüntüler infiale neden olmuş, birçok kullanıcı son günlerde artan Atatürk'e çirkin saldırıları ve bu eylemi gerçekleştiren çocukların ailelerini kınamıştı. İşte gelen eleştirilerden bazıları:

Faiz kararı açıklandı! Asgari ücrette yeni tahminler ortaya çıktı Gündem Sinop'ta yurt müdürü ile öğrenciler arasında gerginlik Gündem Zaza Doğan isimli suç örgütü çökertildi 3. Sayfa İstanbul ve Ankara için son anket sonuçları açıklandı! Siyaset