Son Dakika! İstanbul'da hissedilen depremin merkez üssü belli oldu! Deprem kaç büyüklüğünde? Bilançoyu İçişleri Bakanı paylaştı

Son Dakika: İstanbul'da hissedilen depremin merkez üssü ve büyüklüğü açıklandı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, Marmara Denizi Gemlik merkez üssü olan depremin büyüklüğünün 5,1 olduğu belirtildi. AFAD, 3 dakika sonra bir depremin daha meydana geldiğini ifade etti. İkinci depremin büyüklüğü ise 4,5 olarak belirlendi. Deprem sonrası bilançoyu paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul'da Esenler ve Küçükçekmece'de 2; Bursa'da 1 olmak üzere 3 binada çatlak meydana geldiğini açıkladı.

Abone ol
  • AFAD, İstanbul'da hissedilen depremin merkez üssünü açıkladı. Yapılan duyuruda depremin Marmara Denizi Gemlik merkezli olduğu ifade edildi.
  • Meydana gelen depremin 5,1 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

PEŞ PEŞE 2 DEPREM

  • AFAD, 5,1 büyüklüğündeki depremden 3 dakika sonra ikinci bir depremin meydana geldiğini duyurdu.
  • AFAD, ikinci depremin büyüklüğünü 4,5 olarak açıkladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından, İstanbul'da hissedilen Gemlik depremi hakkında açıklama yapıldı.

Depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul'da herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında açıklama yaptı;

İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz.

TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAME DİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 4 ilde hissedilen deprem sonrası çalışmaların başladığını duyurdu.

10.42’de Bursa Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir.

BAKAN YERLİKAYA BİLANÇOYU PAYLAŞTI

Bir açıklama da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşım yaparak depremin bilançosunu paylaşan Bakan Yerlikaya, "Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir" dedi.

Yerlikaya açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

  • Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.
  • İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

ESENLER, KÜÇÜKÇEKMECE VE BURSA'DA BİNALARDA ÇATLAK

  • İstanbul Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.
  • Bursa Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

2 KİŞİ MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ

  • 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.
Pantene Altın Kelebek'te Gazze çağrısı! Gündem İmamoğlu'ndan 'bozuk otobüs' açıklaması Gündem Gram altın rekor tazeledi Ekonomi Çikolata esaretinde 2 gözaltı Gündem