Son Dakika: İsrail'de Türk gazetecilere saldırı! İsrail polisi silahın dipçiğiyle TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı

Son dakika... İsrail polisi, Kudüs'te cuma namazı için toplanan sivillere gaz fişekleriyle saldırdı. Anları görüntüleyen TRT Haber ekibi de saldırıların hedefi oldu. İsrail polisi silahın dipçiğiyle, sivillere atılan gaz fişeklerini görüntüleyen TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun yapılan saldırıya "Hiç kuşkusuz bu çirkin saldırı, İsrail'in basın özgürlüğü konusundaki siciline yeni bir utanç olarak eklenmiştir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Abone ol
  • İsrail polisi, abluka altındaki Kudüs'te cuma namazı için toplanan sivillere saldırdı. 7 Ekim'de başlayan İsrail katliamının ardından 6. cumada vahşet devam ediyor.

TÜRK GAZETECİLERE SALDIRI

  • İsrail polisi, Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırdı.
İsrail polisi TRT Haber ekibine saldırdı
  • Polisler silahın dipçiğiyle, sivillere atılan gaz fişeklerini görüntüleyen TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı.

  • TRT Haber muhabiri Murat Can Öztürk telefonla canlı yayına bağlanarak yaşananları anlattı.
"Sivillere müdahale başladı. Biz de İsrail güvenlik güçlerinin arkasında bekliyorduk. Önce sivillere biber gazı attılar daha sonra basın ekiplerine döndüler. Bizi iteklediler ve kameramıza silahla vurdular. Kameranın görüntü alacağı yere müdahalede bulundu."
"Burada gazeteci de olsanız, evrensel anlamda haklarınız da olsa dinlemiyorlar. Böyle zarar veriyorlar. Önce aracımıza zarar vermişlerdi şimdi de kameramıza saldırdılar. İnsanlara biber gazı ve TOMA'yla saldırıyorlar. Biz de bu yaşananları görüntülüyoruz. Şiddete varan müdahalede bulunuyorlar. Bilinçli olarak vurdu, farkında olmadan meydana gelen bir şey değil."

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

  • İsrail Türk gazetecilere saldırına tepkiler peş peşe geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun İsrail yönetimine tepki gösterdi.

İşte Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

İsrail, askerinden polisine tüm silahlı unsurlarıyla uluslararası hukuku çiğnemeye, adeta kural, ilke tanımamaya devam ediyor.
İsrail polisinin Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırısını kınıyorum, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Hiç kuşkusuz bu çirkin saldırı, İsrail'in basın özgürlüğü konusundaki siciline yeni bir utanç olarak eklenmiştir.
Bebek, kadın, yaşlı, engelli, gazeteci demeden katliamlarına devam eden, basın mensuplarının görevini ifa etmesine engel olan İsrail'e karşı uluslararası toplumun daha fazla ses çıkarması gerektiği çağrımızı yineliyorum.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail polisinin TRT Haber ekibine yaptığı saldırıya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

İşte AK Partili Çelik'in açıklaması;

İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Filistin’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyoruz. İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır. İsrail’in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

İsrailli aileler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı Gündem Bakan Yumaklı'dan korkutan açıklama! "Su kıtlığı çeken ülkeler arasına gireebiliriz" Gündem CHP'de bomba kulis! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e abi tavsiyesi Gündem MİT Suriye'de tek tek avlıyor! Gündem