Son dakika haberleri...HDP'li Sırrı Sakık: 100 yıllık Cumhuriyet'i değiştireceğiz! Yavuz Ağıralioğlu'na da tepki gösterdi

Son dakika haberleri... HDP'li Sırrı Sakık, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan skandal sözler söyledi. Sakık, "Biz bu sistemi değiştireceğiz, bizim küçük hesaplarımız yok. 100 yıllık Cumhuriyet'i değiştireceğiz. " ifadelerini kullandı.

Abone ol

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere gün sayıyor. Seçimler öncesi siyasi partilerden de açıklamalar üst üste geliyor. HDP'li Sırrı Sakık'ın sözleri ise çok tepki çekti. 

Sakık'ın açıklamaları şu şekilde: 

"100 YILLIK CUMHURİYET'İ DEĞİŞTİRECEĞİZ"
"Biz bu sistemi değiştireceğiz, bizim küçük hesaplarımız yok. Biz masada oturup bakanlık, milletvekilliği veya cumhurbaşkanı yardımcılığı değil. 100 yıllık Cumhuriyet'i değiştireceğiz. Demokratik bir Cumhuriyet'i inşa edeceğiz. Önümüzdeki dönem özgürlük yılı olacak. Kimlerle inşa edeceksek onlarla da oturup konuşacağız. Kürtler diyor ki 'Bizimle mücadele değil, müzakere yapın. Bizimle kavga etmeyin, barış sağlayın' dedi.

Sakık, ayrıca Yavuz Ağıralioğlu için de "Haddini bil" dedi. 

Son dakika! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da Gündem Son dakika! Malatya'da 4 katlı bir bina çöktü! Gündem 47 ton yüklü tır deprem anında böyle sallandı Gündem