Son dakika haberleri... Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor! Bakanlık'tan açıklama geldi

Son dakika haberleri... Türkiye 6 Şubat'ta 9 saat arayla Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerle kahroldu. Yardım için sıklıkla kullanılan Twitter'a 16.15 itibarıyla erişim sorunu yaşadığı sosyal medyada gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da Twitter'la ilgili açıklama geldi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Türkiye 6 Şubat'ta 9 saat arayla Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerle kahroldu. Yardım için sıklıkla kullanılan Twitter'a 16.15 itibarıyla erişim sorunu yaşadığı sosyal medyada gündeme geldi.

Öte yandan birçok kullanıcı TikTok'ta da erişim sorunu yaşandığını gündeme getirdi.

İNTERNET GÖZLEM ŞİRKETİ NETBLOCKS: TWİTTER TÜRKİYE'DE KISITLANDI
Londra merkezli internet gözlem şirketi Netblocks, Türkiye'de sosyal medya platformu Twitter'ın kısıtlandığına dair iddiaları doğruladıklarını bildirdi.

Şirketin Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Gerçek zamanlı ağ verileri Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını gösteriyor; filtreleme büyük internet sağlayıcılarında bir dizi ölümcül depremin ardından halkın hizmete bel bağladığı bir dönemde uygulanıyor." ifadeleri kullanıldı.

TWITTER'IN TÜRKİYE AVUKATI GÖNENÇ GÜRKAYNAK'TAN AÇIKLAMA
Twitter'a erişim sorununun gündeme gelmesinden dakikalar sonra Twitter'ın Türkiye Avukatı Gönenç Gürkaynak'tan açıklama geldi. Gönenç, kendisinin de deprem bölgesi için yardım çalışması yaptığını belirterek şunları kaydetti:
"Twitter'a avukatlık yapacağına kendini yardım çalışmasına verirsen, böyle olur. Şaka bir yana, haberleşme hayat kurtarırken yapılan hamle yanlış. Benim biraz avukatlık yapmam lazım. Söz verdiğim yerlere ulaşılacak. Yarın, Kahramanmaraş Göksun, Nurhak, Ağlıca, Yapalak, Dereboğazı."

BAKANLIK'TAN TWITTER AÇIKLAMASI
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.

Toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

ELON MUSK'TAN AÇIKLAMA
Elon Musk, Türkiye’de Twitter'ın kısıtlanma sebebini anlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Deprem bölgesinde koruyucu aile olmak isteyenler il müdürlüklerine başvurabilecekler! Gündem Depremden etkilenen şehirlerde 77 sahra hastanesi kuruldu Gündem Kastamonu merkezli depremlerin şiddeti tren raylarını yamulttu Gündem Kahramanmaraş'a 53 savcı görevlendirildi Gündem