Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan muhalefete 'Tatlı Hayat' göndermesi: Muhalefetin amacı iktidar olmak değildir

Son dakika haberler.... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenirken bir dönemin fenomen dizisi 'Tatlı Hayat'tan örnek verdi. Haldun Dormen, Haluk Bilginer ve Ali Sunal'ın rol aldığı dizide bir bölümde Dormen ve Bilginer, Sunal'a Türkiye'de muhalefetin amacını anlatırken "Türkiye’de muhalefetin amacı iktidar olmak değil, muhalefetten düşmemektir." sözlerini kullanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sözleri hatırlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisini grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhalefete de yüklendi. Erdoğan, bu sefer 2001-2004 yılları arasında yayınlanan Tatlı Hayat dizisinden örnek verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: 

"MUHALEFETTE OLMAK İKTİDARDA OLMAKTAN ÇOK DAHA İYİDİR"
"Matah bir şey sandıkları önlerine gelen metne sarılıp  milletin huzuruna çıkmışlar. Aday tantanasından politika metni fiyaskosuna kadar olup bitenlere bakınca bir dönem ülkemizde tam da bu konuları işleyen komedi dizisinde yer alan bir bölümü hatırladım. Orada 'muhalefetin amacı iktidara gelmek değil midir' diye soran bir oyuncuya  bir diğer oyuncunun verdiği ibretlik cevap şöyledir 'o dediğin başka ülkelerde olabilir ama Türkiye'de muhalefetin amacı iktidar olmak değil, muhalefetten düşmemektir' bu sözü bir diğer oyuncu da şu şekilde tamamlıyor 'çünkü muhalefette olmak, iktidarda olmaktan çok daha iyidir, aynı maaşı alırsın, bol çene yaparsın ve hiçbir sorumluluk altına girmezsin"

TATLI HAYAT DİZİSİNDEKİ O SAHNE

Bakan Akar: Tacizlere misliyle karşılık veriliyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: BAY BAY Kemal SEÇİM 2023 AYM yeni başkanını seçecek Gündem Nagehan Alçı: Ekrem İmamoğlu adaylık için bağırıyor Gündem