Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan gaz tedariki ve Türkiye'de bölgesel bir gaz üssü oluşturulması dahil işbirliklerini görüştü. Ayrıca Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi de ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurmayı düşündüklerini açıklamıştı. Novak, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezinin Rus gazı sevkiyatı için taşıdığı öneme dikkati çekerek, "Şimdi bir merkez oluşturulduktan sonra Türkiye üzerinden ek hacimlerde gaz sevk etmeyi istişare ediyoruz. Bu projenin uygulanmasında yer alacak ülkelerle ve Rus gazına ihtiyacı olan tüketicilerle çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

DOĞALGAZ KONUŞULDU
İki liderin bir önceki telefon görüşmesinde de altı çizilen konulardan biri olan Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulmasına ilişkin konu yeniden konuşuldu. İkili, işbirliklerini teyit ederek Rus gaz arzı ve Türkiye'de bölgesel bir doğalgaz merkezi kurulması konusunu görüştü.

Ayrıca Rus medyasından aktarılan bilgiye göre; telefonda görüşen Erdoğan ve Putin Ukrayna'daki son durumu ele alarak özellikle esir değişimi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Putin ve Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini de ele aldı.

Babacan'a Bayraktar'dan tepki Gündem Artık 'çat kapı' icra yapılamayacak Gündem Eyleme katılanlar yakalanmalı Siyaset Bartın'daki faciada ses kayıtları çıktı Gündem