Son dakika haberleri... Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun dediği oldu! Genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Son dakika haberleri... Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Akşener'in teklifi olan Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı olsun kesin ve direkt olarak kabul edilmedi. Mutabakat metninin sonuna cumhurbaşkanın "belirlediği zamanda" ifadesi olarak eklendi. Genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması kabul edilirken bunu isteyen Babacan ve Davutoğlu masadan kazançlı kalktı.

Abone ol

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını ilan etmeden önce son kez Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. 

İttifaktaki genel başkanların ise cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı ilan edildi. 

3. Geçiş Sürecinde Millet İttifakına dahil partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı ise biraz ötelendi. 

12. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

 BABACAN VE DAVUTOĞLU'NUN İSTEDİĞİ OLDU
Genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması ise Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun isteği olarak değerlendirilebilir. Altılı masadaki bu iki lider, genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını istiyordu. 

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu açıklandıktan sonra liderler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi Gündem "Ankara masa konuşurken devletin zirvesi afet konuştu" Gündem