Son dakika haberi... Hatay ve çevresinde hissedilen iki deprem meydana geldi

Son dakika haberi... AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden 3 dakika sonra bu kez Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı kaydedildi. 6 kişi yaşamını yitirdi, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri geldi.

Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.

Samandağ’da saat 20.19’da ve 20.24’te 5.2 büyüklüğünde iki deprem daha oldu.

EĞİTİME 1 GÜN ARA
Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI
İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişi yaşamını yitirdi, 18'i ağır 294 kişi yaralandı dedi.

Bakan Soylu, Hatay merkezli depremde 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi ve bir fayın daha kırıldığını aktardı.

Bölgede son 4 saatte meydana gelen depremler şöyle kayıtlara geçti:

20.04 Defne 6,4

20.07 Samandağ 5,8

20.10 Antakya 3,8

20.13 Samandağ 3,9

20.14 Samandağ 4,5

20.19 Samandağ 5.2

20.24 Samandağ 5.2

20.26 Antakya 3.5

20.28 Antakya 3.6

İLK CAN KAYBI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, Hatay'daki depremlerin ardından Samandağ ve Defne ilçelerinde yıkım olduğu bilgisini aldıklarını aktardı. Bakan Soylu, "Samandağ'da bir kadın başına taş düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Defne ilçesinde enkazda kalan 4 kişi var. Biri çıkarıldı, diğerleri için kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

YAYLADAĞI, REYHANLI VE ARSUZ'DA BİR SORUN YOK 
Soylu, Yayladağı, Reyhanlı ve Arsuz ilçelerinden ise herhangi bir sorun olmadığı bilgisini paylaştı.

8 YARALI VAR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'da meydana gelen depremlerde 8 yaralı olduğunu ve 28 ihbar alındığını açıkladı. Oktay, "Denizlerin yükseldiğini dair uyarı kaldırıldı. Karaçay Barajı ile ilgili iddia edildiği gibi bir risk de yok." dedi.

ANTALYA İÇİN UYARI
Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik iki depremin ardından Antalya Valiliği vatandaşlara 'deniz kıyısından uzak durun' çağrısı yaptı.

"ENKAZ ALTINDA KALAN İNSANLAR OLDUĞUNA DAİR MESAJLAR GELİYOR"
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Yıkılan binalarımız var. Maalesef enkaz altında kalan insanlar olduğuna dair mesajlar geliyor. Bir köprümüz yıkıldı." açıklamasında bulundu.

AFAD’DAN UYARILAR
Depremlerin ardından AFAD’dan uyarılar yapıldı. AFAD’ın Twitter hesabındaki paylaşımda ‘Önemli’ notuyla “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin” denildi.

AFAD yaptığı bir başka uyarıda ise; "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

FUAT OKTAY: İNCELEMELER DEVAM EDİYOR
Depremler afet bölgesi genelinde etkili şekilde hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz” dedi.

HATAY VALİSİ: BAZI İHBARLAR ALDIK
Ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor” dedi.

Hatay depremi yedi ülkeyi salladı! Gündem Hatay Valiliği binası kullanılamaz hale geldi Gündem Celal Şengör Hatay Defne depremini bildi Gündem Ümit Özdağ depreme canlı yayında yakalandı Gündem