Son Dakika: Erzincan İliç'teki felakette yeni gelişme: İşçilerin kullandığı pikapa ulaşıldı

Son Dakika: Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanın ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyordu. Heyelan bölgesinden alınan son dakika bilgisine göre işçilerin kullandığı pikapa ulaşıldı.

Abone ol

Son Dakika: Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024 tarihinde altın madeni sahasından istiflenen tonlarca metreküp toprak kaymış, 9 işçi toprak altında kalmıştı.

32'NCİ GÜNDE İŞÇİLERİN KULLANDIĞI PİKAPA ULAŞILDI

Bir aydır süren arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bugün maden sahasından yeni görüntüler geldi.

Görüntülerde, acı olayın ardından 32'nci günde işçilerin kullandığı araca ulaşıldı.

AA: ARAÇTA YAPILAN ARAMADA KAYIP İŞÇİLERE DAİR BULGU YOK

Anadolu Ajansı, İliç'teki maden ocağında toprak tahliyesi esnasında bulunan araçla ilgili şu bilgileri verdi:

"Çöpler köyündeki maden ocağında 13 Şubat'ta yaşanan ve 9 işçinin kaybolduğu toprak kaymasının ardından bölgede başlatılan çalışmalar devam ediyor. Ekiplerin iş makineleriyle yaptığı toprak tahliyesi sırasında bir araç bulundu. Araçta yapılan aramada, kayıp işçilere dair herhangi bir bulguya rastlanmadı."

EN NET GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan 6 Mart'ta faciaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkmış, görüntülerde toprağın tepeden yarılarak çığ gibi düştüğü anlar yer aldı. Felaketin en net görüntüsü olarak kayda geçen görüntü, izleyenleri hayrete düşürdü.

Bakan Bayraktar'tan madenlerdeki denetimlere ilişkin açıklama Gündem Tanker ile otomobil çarpıştı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağlama, bizi de ağlatacaksın Gündem İstanbul'un çilesi bitmiyor! Metrobüse ulaşmak isteyen megakentliler 'şaka gibi' afişle karşılaştı Gündem