Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu?

Kahramanmaraş depremi üzerinden iki hafta geçti. 9 saat arayla olan depremler, on ilde büyük kayıplara ve hasara neden oldu. Dün akşam ise Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 şiddetinde deprem oldu. Bu deprem sonrasında en büyüğü 5.8 olmak üzere otuzu aşkın artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, bölgeden son dakika deprem bilgileri geçiyor ve hayatını kaybedenlerin sayısını aktarmaya devam ediyor. Peki, depremde kaç kişi öldü? İşte 21 Şubat deprem son dakika gelişmeler...

Abone ol

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremi iki hafta önce meydana geldi. Kırk binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremde etkilenen illerden olan Hatay, dün akşam başka bir felaket daha yaşadı. 6.4 şiddetinde deprem ve sonrasındaki otuzu aşkın sarsıntı, bölgede endişeye sebep oldu. Çöken binalarda hemen arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. 

HATAY'DAKİ DEPREMDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre;

Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere, 32 artçı deprem yaşanmıştır.

Deprem nedeniyle üç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 213 vatandaşımız çevredeki hastanelere nakledilmiştir.

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

İkinci haftasına girdiğimiz "Asrın Felaketi" Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını AFAD bildiriyor. Yapılan son açıklamaya göre AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bayraktar TB2 İHA ile deprem bölgesi denetlendi Gündem THY'den tahliye seferleriyle ilgili açıklama Gündem Uzmanından Hatay depremleri yorumu: Antakya fayı kırıldı Gündem Mehmet Akif Ersoy'un depreme yakalandığı anlar Gündem