Son dakika! Deprem bölgesinde son durum ne? Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve Bakan Özer'den açıklamalar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Özer ile Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgesindeki son durumu aktardı. Bakan Çavuşoğlu, 37 ülkeden gelen 7 bin 146 kişinin görevlerini tamamlayıp ülkelerine döndüğünü söylerken, Milli Eğitim Bakanı Özer, öğrenci nakillerinin başladığını, 71 ildeki pansiyonların afetzede öğrenciler için hazırda beklediğini açıkladı. Pansiyonlarda 241 bin 737 ilave kapasite olduğunu paylaşan Özer, ailelere çağrıda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Özer ile Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısında deprem bölgesindeki son durumu aktarıyor.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"BEKLENTİ EVLERİN YAPILMASI BİZ DE YAPACAĞIZ İNŞALLAH"
"Deprem bölgesinde yeme, barınma gibi pek çok ihtiyaç şu anda karşılanıyor. Vatandaşlarımız haklı olarak çadırdan daha iyi yerlerde barınmak istiyor. Bu noktada da konteynerlarımızı devreye sokacağız. Malatya'da bunun çalışmalarına başladık ve esas beklenti yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılması. Bunu da inşallah 1 yıl içerisinde hayata geçireceğiz. Murat Kurum beyin yaptığı çalışmalara da dün şahit olduk. İnşallah Mart'ta başlayacak. İnşallah evlerini en kısa sürede teslim edeceğiz.

"BUGÜN 4 BAKAN OLARAK ADIYAMAN'DAYDIK"
Sahada genel anlamda her türlü ihtiyaçlar karşılanıyor. Her yerde çadır kentler kurulmuş durumda. Ulaştırma ve Ticaret bakanlarımız orada. Adıyaman'da 4 bakandık bugün.

"37 ÜLKEDEN 7146 EKİP GERİ DÖNDÜ"
Yurtdışından gelen yardımlar için bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu ana kadar arama kurtarma çalışmalarına 102 ülkeden yardım teklifi geldi. 89 ülkeden yardım geldi. Toplam 11.500 civarında ekip sahadaydı. 37 ülkeden gelen 7146 kişi görevlerini tamamladı ülkelerine döndü. Büyükelçilerimiz, başkonsoloslarımız kendilerini karşılıyor. Şu an 4344 kişi alanlarda duruyor. Sahra hastanelerimiz duruyor.

"EL ELE VERİP AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Tarihimizin en büyük afetini yaşıyoruz. Bizi arayan soran herkese şu an herkese şunu söylüyoruz: Televizyondan ve makalelerden görülenden çok daha kötü bir durum. Bizim devlet-millet el ele vererek deprem bölgelerini ayağa kaldırmamız gerekiyor."

 Mahmut Özer'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"10 İL İÇİN EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU SALI GÜNÜ NETLEŞECEK"
71 ilimizde eğitim-öğretime başlıyoruz. 10 il için de on durumu Salı günü paylaşacağız. 10 ilde yaşayan depremzede çocukların nakil işlemlerine başlamıştık. Şu ana kadar da 48 bin 457 öğrencimiz diğer illere naklini yaptırdı.

"241 BİN 737 KİŞİLİK BOŞ KAPASİTEMİZ VAR"
Yeni bir karar daha aldık. Biliyorsunuz bizim 81 ilde pansiyonlarımız var. Naklini isteyen öğrencilerimiz yatılı olarak bu pansiyonlardan yararlanabilecek. Şu ana kadar illerimizdeki pansiyonlarımızın toplam kapasitesi 521 bin 735. Nakillerde 279 bin 998 kişilik kapasite şu an nakli yapılan öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. 241 bin 737 ilave kapasitemiz var. Nakillerini yapan ailelerimiz bu imkanın farkında olsunlar. Çocuklarımızı bu pansiyonlara yerleştirsinler ücretsiz olarak yararlanabilir. İnanılmaz kapasitelerimiz var. Depremzede aileler buralardan yararlanabilir."

Deprem bölgesinde sahte doktor skandalı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe'yi kabul etti Gündem 40 bin 642 kişi depremde hayatını kaybetti Gündem Murat Kurum: Çalışmalar Mart'ta başlıyor Gündem