Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad'da kritik isimlerle peş peşe görüşmeler

'İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi' için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile bir araya geldi. Görüşmelere ilişkin yapılan açıklamada liderlerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımları ele aldığı bildirildi.

Abone ol

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için yoğun diplomasi trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi' için bulunduğu Riyad'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile bir araya geldi.

SİSİ İLE GAZZE GÖRÜŞMESİ

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile görüşmesine dair detayları aktardı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da Gazze gündemiyle gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetini her geçen gün artıran saldırıları ile ilgili son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlallerinin uluslararası hukuk kapsamında cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğini anlatarak Gazze'ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için iş birliğine hazır olduğunun altını çizdi.
Ersan Şen firari sanıkların avukatı oldu! Gündem Numan Kurtulmuş: Katliamlara sessiz kalan bir dünya var Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Bin Selman ile görüştü Gündem Bakan Yerlikaya'dan 'çeteler temizlenecek' mesajı Gündem