SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti İl Başkanları toplantısında önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Memur maaşlarından sonra emeklilerin de göz ardı edilmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Emekli maaşlarındaki iyileştirme için çalışmalar başladı." dedi. Yerel seçimler için de vatandaşın taleplerinin yerine getirileceğini vurgulayan Erdoğan, "CHP zihniyeti altında daha da kötüye giden illerimizi kurtarmalıyız" şeklinde konuştu.

Abone ol

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

İnşallah 21 yıldır olduğu gibi önümüzdeki 5 yılı da en iyi şekilde çalışarak geçireceğiz. Bir kez daha güçlü desteğini esirgemeyen vatandaşlarıma kalpten teşekkür ediyorum.

Seçim döneminde rekor kıracak illeri ziyaret sözü vermiştik. Bayburt yüzde 82,45 ile birinciliği kimseye kaptırmadı. Ziyaretlerimize başlıyoruz. Önce Bayburt ardından Gümüşhaneye geçeceğiz. Hem teşekkürlerimizi ileteceğiz hem de tamamlanan projeleri açacağız. Sadece bu illerimize değil Türkiye geneline hizmetimizi sürdüreceğiz.

Sandıklara giderek iradesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasiye sahip çıkanlar olarak görüyoruz. 17 seçimi kazanmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Bu dünyada hiçbir parti ve siyasi yürüyüşe nasip olan bir şey değildir. Eşsiz bir başarıdır. Bu rekorun, zaferin ve başarının sahibi önce Rabbimiz, sonra aziz milletimizdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu

"HATALARIMIZI KABULLENECEK VE DÜZELTMENİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ"

Seçim sonuçlarının ilk ve en büyük muhatabı siyasetçilerdir. Seçim bir imtihandır. Alınan not kadar, nerede hata yaptığını görmek de sınavın bir gerçeğidir. Sandıkta seçmenin verdiği mesajları anlamaya özen göstermeyenler siyasetten silinip gider. Bunun nice örnekleri vardır. Arkasında büyük bir halk desteği ile iktidara gelen ancak şuan adı bile hatırlanmayan partiler var. Biz hep bu pencereden baktık. Eksiklerimizi, hatalarımızı tespit etmeye çalıştık. Sandıktan zaferle çıkmanın sevincini yaşarken, zafer sarhoşluğunu kaybetmedik. Zaferlerle birlikte tevazumuzu yükselttik. 

Bir çağı kapatıp, bir çağı açtıktan sonra İstanbul'a hocasının arkasında tevazuyla giren Sultan Fatih'i kendimize örnek alıyoruz. Kutlamaların yanında özeleştiri yapmaktan da çekinmiyoruz. Seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz. Tartışmasız zaferimize rağmen, önceki seçimlere kıyasla negatif ayrışmanın farkındayız. Bazı şehirlerdeki Milletvekilliği seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy farkını görmezden gelmiyoruz.

Ekim ayında yapmayı planladığımız büyük kongreye gerekirse kadroları değiştirmek kaidesiyle bakıyoruz. Yaş aldıkça gençleşen, kendini yenilemeyi başaran bir parti olduğumuzu göstereceğiz. Hedef ve ölçek büyüttüğümüz mahalli ve idari seçimlerde daha fazla asılmamız gerekiyor.

ANKARA VE İSTANBUL MESAJI

CHP zihniyeti altında daha da kötüye giden illerimizi kurtarmalıyız. Muhalefetin yönettiği şehirlerdekiler görev yerine koltuk kavgasından kafasını kaldıramıyor. Zaten 2 tanesi Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağız diye il il dolaşmaktan kendi illerini unuttu.

"CHP'DE BABA-OĞLU BİRBİRİNİ GIRTLAKLIYOR"

Baba-oğul şovu yapanlar, şimdi birbirlerini gırtlaklıyor. Biri Bolu'dan Ankara'ya yürüyor. Önceden kendisi yürüyen, şimdi de yollar yürümekle aşınmaz diyor. CHP'de zihniyet değişmez. Kaset kumpasıyla kim nereye gelmiş bizim nazarımızda bir değeri yok. Milletin sandıkta verdiği net mesaja rağmen Genel Başkanları, bebek katilini öven gazetecileri savunmaya devam ediyor. Partisinin grup toplantılarında zehir saçan diliyle önüne gelene saldırıyor, iftira atıyor. 12. mağlubiyetini aldığını 28 Mayıs seçiminden 39 gün geçti, Kandil ve Pelsinvaya'ya ne sözler verdiğini hala açıklamadı. Kapalı kapılar ardından ne pazarlıklar yaptığını anlatmadı. Londra'daki tefecilere ne vaadettiğini açıklamadı. 13 yıla sığdırdığı 12 mağlubiyet sonrası ne seçmenden ne milletten özür dilemedi.

31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde alacağımız zaferle birlikte hem yerel hem genel yönetim ile birlikte ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız.

"KISITLI ZAMANDA YEREL SEÇİMLER İÇİN GAYRET EDECEĞİZ"

Bizler tüm enerjimizi proje üretmeye harcıyoruz. Başkaları ne yaparsa yapsın, biz gündemimizi oluşturduk. Hiçbir şey bizi şehirlerimize hizmet etmek ve yatırım yapmaktan alıkoyamaz. 8 ay sonra milletimizin kantarına çıkacak yerel seçimler öncesi gayret bekliyorum. Kalan kısıtlı zamanı en iyi şekilde en verimli şekilde kullanmalıyız. Vatandaşlarımızın, şehirlerimizin ihtiyaçları ne ise o doğrultuda çalışılacak. Popüler kültürün tüm dünyaya dayattığı etkinlikler yerine, kültürümüzün beslediği çalışmalar yapacağız. Yaz aylarının gelmesiyle bazı olumsuzluklara şahit oluyoruz. Kültür sanat alanındaki işlerde kıstasımız, özgün, faydalı ve milli kültürümüzü yansıtmalarıdır. 

Depremin 11 ilimizde açtığı yaralar henüz tam anlamıyla kapanmadı. Deprem turistleri bölgeyi terk etti. 6 Şubat'ta geldiler, kameralarıyla poz verip bir daha uğramadılar. Depremzedelere bedava ev sözü verip yerlerinden edenleri muhatap almıyoruz.

Asgari ücretlilerimizi sevindiren artış sonrası, dün belirlenen enflasyon sonrası memur maaşı da Meclis'te. Söz verdiğimiz gibi en düşük ücret 22 bin TL'ye geldi. Seyyanen artış da yapıldı. Ortalama memur maaşını 25 bin TL'ye çıkartıyoruz. Tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinenlerin meselesini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın talebini karşıladı. En düşük emekli maaşını da 7 bin 500 TL'ye yükseltmiştik. Dün enflasyon belli olunca emeklilerin maaşları da belli oldu. Yapılacak iyileştirmeler doğrultusunda gerekli talimatları verdim.

İstanbullulara 'tehlike' uyarısı: Aedes cinsi sivrisinekler hızla çoğalıyor Gündem RTÜK'ten TELE 1'e Merdan Yanardağ cezası Gündem Saadet Partisi ile Gelecek Partisi Meclis'te grup kurdu Gündem Volodimir Zelensky yarın Türkiye'ye geliyor Gündem