Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatları Zirvesi'nde konuştu: Aziz milletimiz yardımlarınızı unutmayacak

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatları Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türk Devletlerinden gelen yardımları asla unutmayacaklarını söyleyerek, "Dost ve kardeş ülkelerin de desteği ile inşallah deprem bölgemizi çok kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız" dedi. Güney gaz koridorunun önemine dikkat çeken Erdoğan, "Türk devletleri Avrupa'nın enerji güvenliğinde anahtar konuma gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatları Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan buradaki açıklamalarında, "Önümüzdeki 1 yıl içinde 319 bin toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. İnşallah deprem bölgesini en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Zirvenin düzenlenmesi için çağrıda bulunan can Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'e şükranlarımı sunuyorum.

TÜRK DÜNYASININ TEK YÜREK TEK VÜCUT OLUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLACAĞIZ
Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut oluğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız.

Ülkemizin güneyindeki 11 şehir, dünyada eşine az rastlanır bir depremle sarsıldı. 14 milyonu aşkın insanımız depremden etkilendi, 49 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.

"AZİZ MİLLETİMİZ BU DESTEĞİNİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK"
Önümüzdeki yıl içinde 650 bin konut yaparak hak sahiplerini evlere kavuşturmayı umuyoruz. Biz henüz deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, bir de eşine rastlanmamış bir yağışla karşılaştık. Bu afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor. Uluslararası yardım çağrısında bulunduk, Türk dünyası yardıma hemen karşılık verdi. Ülkenizde arama kurtarma görevlileri gönderdiniz. Gönderdiğiniz çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacak. BM 16 Şubat'ta Türkiye için acil yardım çağrısı yayınladı. Afetler ve etkileriyle mücadelede işbirliğimizi artırmamız gerektiği aşikardır.

Başkentimiz Ankara'da sizleri misafir etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sözlerimin hemen başında Aksakallar Konseyimizin değerli başkanı Sayın Binali Yıldırım'ın dün ebediyete irtihal eden kıymetli validesi Fahriye Yıldırım'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından bugün "Afet Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım" temalı olağanüstü zirvemiz vesilesiyle bir araya geldik. Çağrıda bulunan can Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'e şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantının başarılı şekilde icra edilmesi için gayretlerini esirgemeyen dönem başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve katılımlarınızdan dolayı siz dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Ayrıca teşkilatımızın gözlemci üyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın da aramızda bulunmasından duyduğum memnuniyeti hasleten ifade etmek istiyorum. Bugün sizleri misafir eden Ankara, 31 yıl önce Türk Dili Konuşan Ülkeler Birinci Zirvesi'ne ev sahipliği yapmış, teşkilatımızın ilk tohumları bu vesileyle atılmıştı. Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek, tek vücut olduğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız.

Ülkemizin güneyindeki 11 şehir, 6 Şubat günü şiddeti ve yıkıcılığı itibarıyla dünyada eşine az rastlanır bir tabii afetle sarsıldı. Bu depremlerden yaklaşık 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilenirken, 49 binden fazla insanımız hayatını kaybetti, 115 binden fazlası yaralandı. Kendi insanlarımızla birlikte depremde vefat eden Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülke vatandaşı kardeşlerimiz için de burada başsağlığı diliyorum. Bu büyük felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Arama kurtarma çalışmalarını bitirdik. Enkaz kaldırma faaliyetlerini yürütürken ve geçici barınma bölgeleri kurarken süratle kalıcı konutların inşasına da başladık.

Önümüzdeki 1 yıl içinde 319 bin toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. İnşallah deprem bölgesini en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız.

Aynı bölgede bir de sel afetine maruz kaldık. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken yerleşim yerlerimizde ciddi hasarlar oluştu. Biz de 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası çağrıda bulunduk. Deprem sonrası yardıma koşan ilk Türk devletleri oldu.

Türkiye’nin kullanımı en kolay açık bankacılık uygulaması.

En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleri birçok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı. Yaralılarımızı tedavi ettiniz. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır.

AB Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç'te 20 Mart'ta uluslararası bağışlar düzenlenecek. Afetler ve etkileriyle mücadelede çok taraflı iş birliklerimizi artırmamız aşikardır. Aralık ayında İçişleri Bakanlığımızın ev sahipliğinde Ankara'da Bakanlar Toplantısı gerçekleştirildi."

İLHAM ALİYEV: "TÜRKİYE BİR GÜÇ ODAĞI OLMUŞTUR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından söz alan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçen 20 yıl içinde Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin zaferlerle dolu bir yol üzerinde saygıdeğer şekilde ilerlediğini belirterek "Türkiye, sadece bölgede değil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmiştir. Aynı zamanda bir güç odağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Aliyev, Türkiye'nin tüm dünyada saygıyla anıldığını ve dünyadaki herkesin Türkiye’nin askeri gücünü ve savunma sanayisindeki başarısını imrenerek izlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanlı mevkidaşı Tokayev ile görüştü! Gündem AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan seçim açıklaması SEÇİM 2023 Amasra’daki maden ocağında yangın tekrar başladı Gündem Bakan Çavuşoğlu "Türk Devletleri Teşkilatı, hepimizin rüyasıydı. Gerçek oldu" Gündem